2005. április 7., csütörtök                                                         Országos közéleti lap                                                         50. (16 943.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Úgy tűnik, megvalósulnak azok az elvárások, melyeket az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség is megfogalmazott, és újraindul a kishatárforgalom a két ország között, mely Magyarország európai uniós csatlakozását megelőzően szűnt meg. »»

Az Egyesült Államok tá-mogatja Ukrajna belépését a Kereskedelmi Világszervezetbe (WTO) és a NATO-val való kap-csolata erősítését, jelentette ki George W. Bush vendégével, Viktor Juscsenko ukrán elnökkel tartott közös sajtókonferenciáján. »»

Első alkalommal látogatott el Viktor Baloga Ma-gyarország Ungvári Főkonzulátusának beregszászi konzuli ügyfélszolgálati irodájába, ahol Péter László konzullal folytatott eszmecserét. »»

A hosszúra nyúlt téli szünet után az elmúlt hétvé-gén első alkalommal futhattak ki a Tisza Sporttelep zöld gyepére tétmeccsen Tiszapéterfalva és Salánk labdarúgói a Bilovári Józsefről – a Szpartak Moszkva egykori nagyszőlősi játékosáról – elnevezett focitorna nyitómérkőzésén. »»

Rohanó világunkban sokszor megfeledkezünk arról, hogy egész-ségünk a legnagyobb kincs, amiért csakis mi magunk vagyunk a fele-lősek. Életvitelünk tudatos alakításá-val arra kell törekednünk, hogy az egészség valóban értékké váljon. »»

Az elmúlt hétvégén immár tizedik alkalommal került megrendezésre az Általmennék én a Tiszán... népdaléneklési verseny a tiszapéterfalvai művészeti iskolában. »»

Viktor Juscsenko ukrán államfő is ott lesz pénte-ken a Vatikánban, hogy elbúcsúzzon a 85. életévében elhunyt II. János Pál pápától. »»

A kora tavaszi rendrakás, a kertek, hétvégi telkek takarítása a legtöbb helyen a felgyülemlett lomok, elszáradt növénymaradványok elégetésével jár. Szám-talanszor elmondtuk már, de úgy tűnik, újra és újra elő kell hozakodni a témával, hogy a lomégetésnek is megvannak a maga szabályai. Aki nem törődik ezek-kel a szabályokkal, az nagy veszélynek teszi ki magát és értékeit. S akkor még nem is szóltunk a lég-szennyezésről, az élővilágban keletkező károkról. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó