2005. március 22., kedd                                                           Országos közéleti lap                                                           42. (16 935.) szám


Kárpáti Igaz Szó
A kis- és középvállalkozá-sok helyzete, a határon átnyúló együttműködés, a vámkezelés, a banki háttér, az adóztatás volt a fő témája annak a konferenciá-nak, amelyre a Kárpáti Igaz Szó szervezésében került sor tegnap a nagydobronyi Sting Szabadidőközpontban. »»

A két világnap talán véletlenül került egymás mellé a naptárban, de azok a dolgok, amelyekről szól-nak, nagyon is összetartoznak, s elválaszthatatlanok egymástól. A víz az életet jelenti. S az, hogy van-e ele-gendő csapadék, kiszáradnak-e, avagy esetleg be-fagynak a folyók, szökőár pusztít az óceánok part-vidékén, az időjárással, az emberi tevékenységgel szorosan összefüggő klímaváltozással függ össze. »»

Érdekes kezdeményezés első lépését tették meg a Kárpáti Regionális Vámhivatal vezetői. A hétvégén tájékoztató jellegű eszmecserére invitálták a külkeres-kedelemmel foglalkozó kárpátaljai vállalkozókat. »»

Késve, de azért lassan itt a tavasz, s vidékünk baromfitenyésztői számára is megkezdődött az új idény. Persze, mint az élet minden területén, közöttük is találkozhatunk muszájból vállalkozó amatőrökkel és kiváló szaktudású profikkal, akik nyugat-európai színvonalon foglalkoznak baromfitenyésztéssel. »»

Fiatal újságíróként – ugyan mikor volt már az? – néhányszor találkoztam Lengyel Zsigmonddal, azaz Zsiga bácsival. A zenetanár érdekes, színes és nyitott egyéniség volt, aki a munkája mellett számtalan dologról tudott és szeretett mesélni, ha az ember beszélgetésbe elegyedett vele. »»

A Julija Timosenko miniszterelnök által meghir-detett "Csempészek–stop" elnevezésű állami prog-ramhoz kapcsolódóan tartott sajtótájékoztatót Nagy-szőlősön a Kárpátaljai Vámhivatal. »»

A Kárpátokból aláereszkedő Borzsa a Salánk fölé magasodó Helmec-hegy lábánál lép ki a síkságra, hogy azután Mezővárinál beletorkolljon a legmagya-rabbnak mondott folyóba. »»

Bár dacolni látszik a naptárral a tél, s helyenként még márciusi hó takarja a kerteket, mégis, tavaszt idéző sürgés-forgás fogad a salánki Balogh Géza telkén, ahol épp egy fóliaház vázrendszerét állítják össze a kijelölt, kétszáz négyzetméternyi területen. »»

Tovább tart az OSZK Zakarpattya gólképtelensé-ge, s ezzel együtt természetesen folytatódik a csapat több, mint 10 meccse tartó nyeretlenségi szériája is. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó