2005. március 17., csütörtök                                                       Országos közéleti lap                                                       39. (16 932.) szám


Kárpáti Igaz Szó
A beregszászi ünnepségso-rozat, melynek szervezője az UMDSZ volt, hagyományosan a 4. számú Kossuth Lajos Közép-iskolában kezdődött. A tanintéz-mény diákjai felelevenítették a 157 évvel ezelőtt történteket: a márciusi ifjak útnak indulását, Táncsics Mihály kisza-badítását, a forradalom kitörését. A jelen-lévők ezután elhelyezték a tisztelet koszorúit a tanintézmény név-adójának, Kossuth Lajosnak a mellszobránál. »»

Már azzal rendhagyó módon kezdődött tegnap délelőtt Viktor Baloga sajtótájékoztatója, hogy a me-gyei állami közigazgatás elnöke csak később érkezett, előtte egyik tanácsadója, Volodimir Hoblik, valamint a megyei erdőgazdálkodási főosztály új vezetője, Valerij Murga társalgott a sajtó képviselőivel. »»

A Bohomolec nevét viselő Nemzeti Orvosi Egye-tem adott otthont az ukrán gyermekorvosok idei XI. kongresszusának. »»

A Magyar Értelmiségiek Kárpátaljai Közössége rendezésében, a hagyományokhoz híven, az idén is sor került a Nemzeti dal-mondó versenyre. »»

Mi leszel, ha nagy leszel? – teszik fel a kérdést sok érettségiző fiatalnak mostanság a szülei, ismerő-sei. Néha már kényelmetlen is a kérdés, mert sokan még nem döntötték el, hogy továbbtanulnak, vagy esetleg valamilyen jól fizető munkát keresnek. Persze, egyik sem olyan egyszerű... »»

A Tisza vízgyűjtő medencéje Európa egyik legfes-tőibb tája. A kanyargó hegyi patakok, a sebes sodrású mellékfolyók, az ártéri erdők, csalitosok, holtágak ta-núi voltak az ember megtelepedésének, kultúrák, biro-dalmak virágzásának és bukásának. »»

Már régen véget ért vidékünkön a vadászati idény, de március 6-án a Tiszahát vadászainak ismét elő kellett venniük a puskákat. Az ok meglehetősen rend-hagyó: a minden képzeletet felülmúlóan elszaporodott rókaállomány ritkítása volt a cél. Az akcióban termé-szetesen részt vettek a nagyszőlősi járás hivatásos vadászai is. »»

Edzés közben megsérült, így várhatóan nem az eredetileg kitűzött április 30-i időpontban, hanem csak június elején próbálkozhat meg nehézsúlyú címe megvédésével Vitalij Klicsko, a Boksz Világtanács (WBC) világbajnoka. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó