2005. március 5., szombat                                                Országos közéleti lap                                                33-34. (16 926-16 927.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Életünk megszépítője – a nő
Szőkék, barnák, göndörök, vagy egyenes hajúak, karcsúak vagy molettek és még folytathatnánk. Ők a mi gyöngyszemeink, akik nélkül sivár és értelmetlen lenne az élet. Megköszönni azt, hogy vannak, elsősor-ban virággal kedveskedve szoktuk. Mint azt a képen látható virágárus hölgyek elárulták, a nőnapra a férfiak leginkább a tavaszi virágokat vásárolják. A nagyma-mák, anyák, leányok, kedves feleségek, barátnők vala-mennyien a tavaszt idézik a számunkra napsugárként ragyogva, megszépítve az életünket.
Sok a gáláns úriember a férfiak között. Gyakran előfordul, hogy egy-egy szállal a virágárust is meg-lepik a vásárlók. Jólesik a virág. Szép ajándék, vélik a fiatalasszonyok, akiket odahaza a férjek is egy-egy szép csokorral köszöntenek. (B. Cs.)

A határ menti regionális együttműködések továb-bi fejlesztéséhez kívánt hozzájárulni az a kétnapos nemzetközi konferencia, melyet Nyíregyházán rendez-tek. »»

Egyértelmű előrelépés tapasztalható az évek óta húzódó Nagyszelmenc és Kisszelmenc közötti egy-szerűsített határátkelő megnyitásának ügyében. »»

Kétségtelen, hogy a hölgyek fontos szerepet tölte-nek be a gazdasági, szociális átalakítások folyama-tában, nagyban hozzájárulnak a lakosság jólétének növeléséhez. »»

Újabb egyeztető tanácskozásra invitálták a ma-gyar kormány illetékesei a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) határon túli tagszervezeteinek képviselőit. »»

Burkaló István
Burkaló István egyike azoknak a pedagógusoknak, akik kacska-ringós vargabetűvel kerültek visz-sza alma materükbe – immár ta-nárként. Pontosabban az ő eseté-ben a képlet valamicskével még bonyolultabb, hiszen Ugocsa vidé-kéről, nevezetesen annak központjából, Nagyszőlősről indult el, itt végezte középiskolai tanulmányait, hogy aztán korán megmutatkozó adottságait a Munkácsi Tanítóképző zenei tagozatának diákjaként fejlessze. »»

Mihajlo Dumnics
Nézem ezt a kenyérdarabot, ezt a kenyérhéjat az asztalomon, s nem érdekel senki és semmi. Csak az, hogy borzasztóan éhes vagyok. Akit más is érdekel, az most ne tegye le az újságot. »»

Hatalmas tömeg, mintegy 150 ezer néző fogadta a holnapi idénynyitó melbourne-i Forma–1-es futam előtti pilóta- és autós felvonulót az ausztráliai város főutcáin. A hétszeres világbajnok és címvédő csak szemlélője volt a hagyományos parádénak, de mint elmondta, a versenyen már győzni szeretne. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó