2005. március 3., csütörtök                                                        Országos közéleti lap                                                        32. (16 925.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Kedden délután ünne-pélyes külsőségek közepet-te, a megyei sajtó érdeklő-désétől kísérve, léptek szol-gálatba azok a belügyisek, akiket Jurij Lucenko belügy-miniszter parancsára vezé-nyeltek Kárpátaljára. »»

Napjaink politikai és gazdasági változásainak for-gatagában több fórumon is érdemleges kérdésként merült fel a Kárpátalja Szabad Gazdasági Övezet lét-jogosultsága. »»

"Egy tavaly nyári kirándulás során megsérült a lábam, s a rengeteg injekció, kezelés ellenére a mai napig nem múlt el a seb. Egy patikus ismerősöm figyelmeztetett, lehet, hogy magas a cukrom és azért nem gyógyul a seb. Tulajdonképpen miről lehet fel-ismerni a cukorbetegséget?" – kérdezi György Albert ungvári olvasónk. Kérdését Mihajlec Gréta család-orvoshoz továbbítottuk. »»

Az elmúlt években, sajnos, egyre több a rokkanttá nyilvánított, a különféle fejlődési rendellenességgel küzdő gyermek. Ezek kialakulásában számos biológi-ai, szociális és pszichológiai jellegű tényező is közre-játszik. »»

Fejes Katalin
Sokszor hallani azt, hogy a szeny-nyezett levegő, a rohanás, a stressz az oka annak, hogy a városi ember gyakrabban és könnyebben betegszik meg. Vajon faluhelyen kevesebbet idegeskednek az emberek, s jobban odafigyelnek az egészségük megóvá-sára? Milyen lehetőségeik vannak a gyógykezelésre, és élnek-e ezekkel? Többek között ezeket a kérdé-seket tettük fel Fejes Katalin somi szülésznőnek. »»

Bár folyamatban van az ország közigazgatási felosztásának re-formja, Kárpátalja, mint önálló me-gye nem fog megszűnni, jelentet-te ki a beiktatását követő első hiva-talos sajtótájékoztatóján a megyei állami közigazgatás elnöke. »»

Lassan hetek óta keseríti Tisza-péterfalván a település lakóinak száj-ízét az áldatlan háborúság, amely a Tisza Sporttelep tulajdonosváltása körül alakult ki. A korábban a Tisza Kft. tulajdonában lévő ingatlan-együt-tesnek mára a falu önkormányzata lett az új gazdája, és a váltás egyáltalán nem megy zökkenőmentesen. Egykor sok sikert elért, kiváló sportolók és az önkor-mányzat kerültek szembe egymással. Vajon miért? Ennek jártunk utána. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó