2005. február 22., kedd                                                            Országos közéleti lap                                                            27. (16 920.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Február 19-én, szombaton kerül sor a 2004–2005-ös tanév-re vonatkozó Szülőföldön magya-rul oktatási-nevelési támogatás-ról szóló egyezmény aláírására. A megállapodást Bálint-Pataki József, a Határon Túli Magyarok Hivatalának (HTMH) elnöke és Kocsis Mariann, a Kamot Jótékonysági Alapítvány elnöke látta el kézje-gyével. »»

Bizonytalanná vált, hogy mikor kezdik meg a Korjatovics téri piac felújítását. Az árusok körében két lehetséges időpont híre is terjed. »»

Február második fele – amennyiben az időjárás engedi – a gyümölcsfák metszésének ideje. A bő termés, valamint a fák életének meghoszszabbítása érdekében néhány alapkövetelményt érdemes betar-tani. »»

Szerénytelenség nélkül jegyzem meg, hogy an-nak idején elég sokat volt szerencsém beszélgetni Sztaskó Gyulával, aki nemcsak grafikusként tette is-mertté nevét, hanem művészettörténészként, lanka-datlan szorgalmú kutatóként is. »»

Aljona Kononenko
Aljona Kononenko, ez a rend-kívül kedves és tehetséges bereg-szászi ifjú hölgy még alig töltötte be a tizenötödik életévét, de tán-cosként már számos díjat, elis-merést tudhat magáénak. Feltett szándéka, hogy profi táncos lesz. A minap erről és sok egyébről beszélgettünk. »»

Az ungvári Reform Sajtóklub legutóbbi összejö-vetelén a megyeszékhely tanintézeteinek vezetői talál-koztak az írott és elektronikus sajtó képviselőivel és elemezték az oktatásban kialakult helyzetet, vázolták terveiket. »»

Az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMD SZ) kezdeményezésére 2004-ben a magyar kormány létrehozta a Kárpátaljai Alapot (KA). »»

Bryan Robson, a West Bromwich Albion trénere a minap még mérgesen arról beszélt, hogy rendkívül feldühítette őt Lothar Matthäus, amikor a magyarok szövetségi kapitánya korábbi ígérete ellenére Gera Zoltánt végig a pályán hagyta a Wales–Magyarország barátságos találkozón. A dühe a trénernek időközben elszállt, s már arról nyilatkozott, hogy Gerával rendkívül elégedett. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó