2005. február 12., szombat                                               Országos közéleti lap                                               21-22. (16 914-16 915.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Magyarország támogatja Uk-rajnát az Európai Unió felé vezető úton, szögezte le Gyurcsány Fe-renc miniszterelnök csütörtökön Kijevben a Julija Timosenko kor-mányfővel folytatott tárgyalását követően. A felek közötti megbe-szélés egyik kiemelt kérdése a kétoldalú gazdasági együttműködés fejlesztése és kibővítése volt. »»

A nyíregyházi székhelyű Art Misszió Nemzetközi Művészeti és Hagyományőrző Alapítvány tavaly egy nem mindennapi kezdeményezéssel állt elő: "Örök-ségünkkel Európába" címmel egy kiállítás-sorozatot indított azzal a nemes céllal, hogy a művészetkedvelő nagyközönség elé tárja a határon túlon található magyar képzőművészeti alkotások javát. »»

Egy újságíró számára az egyik legnagyobb elismerés, ha írása tovább él a megje-lenés egy napjánál. Örül ak-kor is, ha elismerésről szól-nak a visszajelzések, ám örül akkor is, ha vitatkoznak felve-téseivel. A legnagyobb elégtétel pedig számára, ha idővel kiderül: mégiscsak neki volt igaza... »»

Miközben Nagyszőlősön, Tiszapéterfalván, Nagy-paládon, Fancsikán nem egy esetben rég kihalt gyár-telepeken indították újra a termelést a közelmúltban létrejött cégek, addig Királyháza esetében csak re-ménykedni lehet a gazdaság feléledésében. »»

A napokban lesz Révész Imre születésének évfordulója, ugyanis a neves magyar festőművész 1859. február 21-én Sátoraljaújhelyen látta meg a napvilágot. A népélet kiváló ismerője és ábrázolója volt. Egy időben a képzőművészeti főiskolán tanított, rangos díjakat szerzett. Számunkra pedig különösen érdekes, hogy szoros szálak fűzték vidékünkhöz: életének utolsó éveit Nagyszőlősön töltötte és itt is van eltemetve. »»

Négy selejtezővel folytatódott a 2006-os német-országi labdarúgó-világbajnokság kvalifikációs soro-zata. Minket természetesen az ukrán válogatott albá-niai vendégszereplése foglalkoztatott leginkább, bár a magyar együttes is pályára lépett, igaz, csak barátsá-gos mérkőzésen. »»

A kábítószer-fogyasztás okozta károk csökken-tésére irányuló új politikai irányvonalról tanácskoztak a megyei Egészség központban a közelmúltban az egészségügyi szakemberek, valamint a civil szerveze-tek. A rendezvényre "A civil szervezetek lobbizása a kárcsökkentés érdekében" elnevezésű project kere-tében a "Kárpátalja az AIDS ellen" Jótékonysági Ala-pítvány, az Ukrajnai Kárcsökkentő Egyesület és a Per-spektivikus Kutatások Nemzetközi Központja szerve-zésében került sor. »»

A profiboksz "királykategóriájában", a nehézsúly-ban újabb korszakot nyitott egy bizonyos Cassius Martinus Clay felbukkanása, aki később, miután egy mohamedán szekta tagja lett, Muhammad Ali néven hajtotta uralma alá a bokszvilágot. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó