2005. február 8., kedd                                                            Országos közéleti lap                                                            19. (16 912.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Pénteken szerelők lep-ték el a Kárpáti Igaz Szó szerkesztőségét. Drótok, hu-zalok tömkelege mindenütt. Elhűlve nézzük, amint az egyik szerelő a nyolcadik emelet magasságában alpi-nista felszerelésben ténykedik...
Aztán minden kiderült: a magyar kormány és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) jó-voltából a Kárpáti Igaz Szó 85. évfordulója alkalmából egy olyan informatikai berendezést kapott, mely a jelenlegi technológia ismeretében a legmodernebb adatátviteli eszköz. »»

Jurinka Zsanett
Jurinka Zsanett minden túlzás nélkül nevezhető nem minden-napi tehetségnek. Éppen ezért a beregszászi ifjú hölgynek nem egyszer lett volna alkalma, hogy külföldön, pontosabban Magyaror-szágon kamatoztassa tudását, de nem élt a lehetőséggel – itthon maradt. De beszéljen minderről ő maga. »»

Holnap folytatja VB-selejtező sorozatát a 2. csoportban éllovas ukrán labdarúgó-válogatott. Oleg Blohin szövetségi kapitány csa-pata a törökországi Antalyában készül a roppant fontos selej-tezőre, s úgy tűnik: a korábbi hí-resztelések ellenére mégis számíthat csapata ászára, Andrij Sevcsenkóra. A magyar válogatott is pályára lép holnap, igaz, csak barátságos mérkőzésen. »»

A sertéstartó gazda számára a koca fialása min-dig is eseményszámba ment. Nem véletlenül, mivel gondosan fel kell rá készülni. A megfelelő körülmé-nyek biztosítása mellett nem elhanyagolható tényező viszont az anyaállat megfelelő takarmányozása sem, mivel az az utód fejlődését nagyban befolyásolja. »»

A külföldi média egyre-másra tudósít az elmúlt napok hideg időjá-rása miatt bekövetkezett utcai fagy-halálokról. Érdeklődésünkre, ideha-za volt-e példa hasonlóra, az ung-vári, beregszászi, munkácsi mentő-állomásokon nemleges választ kap-tunk. Csupán Vladiszlav Kis, a Nagyszőlősi Mentő-állomás diszpécsere informált arról, hogy e hónap 6-án 14 óra 15 perckor beszállítottak egy férfit, akire erősen kihűlt állapotban találtak rá a járókelők, s emellett súlyos fejsérülései is voltak. A beteg életét, szerencsére, sikerült megmenteni. »»

Legutóbb a kereskedelmi és vendéglátóipari szakiskolák nyújtotta továbbtanulási lehetőségeket világítottuk meg. Most a Kárpátalján működő egész-ségügyi szakiskolákat, és, egy olvasói kérésre, a munkácsi katonai líceumot mutatjuk be. »»

Szinte hihetetlenül hangzik, de tény: kevés híján 7 évtized trónfosztott világbajnokai kísérelték meg újra és újra nekiveselkedve visszaszerezni koronájukat, de minden igyekezetük sziszifuszi erőfeszítésnek bizo-nyult. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó