2005. február 3., csütörtök                                                        Országos közéleti lap                                                        16. (16 909.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Szerdán folytatódott a Korja-tovics téri piac árusainak az Ung-vári Polgármesteri Hivatal előtti tüntetése. A reggeli órákban jel-szavakat skandálva, transzparen-seket és táblákat a magasba tart-va felvonult emberek jóval többen voltak, mint hétfőn, mivel az Ungvári Városi Tanács XXXIX. ülésszakának 2. plenáris ülése napirendjére tűzte a piac körül kialakult helyzet megvitatását. »»

Viktor Juscsenko ukrán elnöknél szorgalmazza a Kisszelmenc–Nagyszelmenc határátkelő megnyitását a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség. »»

Reménytelen elvárás az állampolgárok részéről, hogy a milícia munkatársai valamennyien önfeláldozó, becsületes, feddhetetlen jellemű emberek legyenek. Ez már csak azért is így van, mert a becstelenséget, a korrupció apró fortélyait már a rendőrtiszti főiskolákra történő felvételizéskor, majd pedig a tanulmányaik során éppen a tanáraiktól sajátítják el. Pedig a mili-cista vagy rendőr erkölcsének fő mérvadója a becsü-letesség, a fegyelem és a törvénytisztelet. »»

E megállapítás a magas vérnyomás megelőzé-sét és gyógyítását célzó program realizálását koordi-náló tanács ülésén hangzott el. »»

A megye több járásában és városában is az idei évi szociális és gazdasági fejlődésről tanácskoztak a helyi önkormányzatok képviselői. »»

A múlt év eredményeit már feldolgozták a sta-tisztikai hivatalok, minden ágazatban elkészítették a számvetést, Héder János tiszteletessel beszélgetve mégis az a (nyilván megkésett) ötletem támadt, hogy először is próbálja egy kicsit visszapergetni az Ung-vári Református Egyházközség életének tavalyi ese-ményeit. »»

Sorsfordító és egyben mérföldkő is volt a 2004-es esztendő a kárpátaljai ka-tasztrófaelhárítók és a tűz-oltók számára. A két testü-letet ugyanis a meghirdetett reformfolyamat értelmében összevonták. Arról, hogy ez milyen változásokat és eredményeket hozott, Vaszil Szkundzját, a megyei katasztrófaelhárítási főosztály vezetőjét kérdeztük. »»

Borzsova főutcáján alig emelkedik ki a háztetők közül a helybeli római katolikus templom tornya, ami épp olyan kicsi, mint maga a 153 felnőtt egyháztagot számláló gyülekezet, mely gyermekestől sem tesz ki sokkal többet. De hogyan is alakult a hitközség múltja, s miként formálódik a jelenben a jövője? Ezekről a kérdésekről beszélgettem el a gyülekezet gondnoká-val, Molnár Valériával. »»

A Jordan istálló új tulajdonosa, a Midland Group egyik szóvivője közölte, a csapat 2005-ös Forma-1-es autóját február 25-én, Moszkvában, a Vörös téren mutatják be. A Midland főnöke, Alex Shnaider ugyanis orosz születésű, és az eseményre meghívta Vlagyimir Putyin orosz államelnököt is. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó