2005. február 1., kedd                                                             Országos közéleti lap                                                             15. (16 908.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Tegnap az Ungvári Polgár-mesteri Hivatal elé vonult a Kor-jatovics téri piac árusainak az a része, amelyik továbbra is megél-hetésének a veszélyeztetését látja a piac felújításának tervében. »»

Az év első kibővített elnökségi ülését tartotta meg Beregszászban az Ukrajnai Magyar Demokrata Szö-vetség. »»

Rendkívül nagy érdeklődés kísérte Fertősalmá-son a fancsikai Univer konzervipari vállalat vezetőinek a helybeli és nagypaládi termelők számára tartott előadását. »»

Akár az olaszországi utazás elmaradásának kárpótlásaként is felfoghatták az Ungvári Zakar-pattya kézilabdás lányai és per-sze szurkolói a magyarországi Tajtavill Derecske SC elleni barátságos találkozót, melyre a Junyiszty Sportcsarnokban került sor. Bár aki a sport, s azon belül a kézilabdázás világában egy kicsit is járatos, az tudja, hogy a kettő között ég és föld a különbség. Más egy kupa és más egy "sörmeccs". »»

Immár évek óta szép hagyomány, hogy Kárpátalja számos középfokú tanintézetében szalagavató ünnep-séget tartanak. »»

Nincs olyan ember, sőt élőlény sem, aki, illetve amely függetleníteni tudná magát a környezettől. »»

Immár négy éve annak, hogy Ukrajnában beindult az oktatási reform, melynek keretében bevezették a 12 pontos osztályozási rendszert, az első és a második osztályban pedig áttértek a tanulók szóbeli osztályo-zására. Helyes vagy szükségtelen lépés volt-e az írás-beli osztályozás kiküszöbölése az említett osztályok-ban? »»

Sokáig nélkülöztük, most azonban itt van és teljes erővel támad. Tél tábornok felsorakoztatta a hadait: a fagy, a hó és a metsző szél együtt tesz próbára embert és technikát. Az időjárásnak elsősorban a gyerekek örülnek, mivel végre szánkózhatnak, csúszkálhatnak kedvükre. Ugyanez persze nem mondható el a jég-bordás, sehogyan sem tisztított és szórt járdákon botorkáló felnőttekről. És persze a közútkezelő válla-latok sem örülnek a próbatételnek. Ők ugyan már novemberben azt mondták, hogy felkészültek a télre, ám a havazás valamiért folyton váratlanul éri őket. »»




Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó