2005. január 25., kedd                                                             Országos közéleti lap                                                             11. (16 904.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Az összmagyar oktatási értékek tapasztalatcseré-jét szolgálta az a regionális oktatási konferencia, amit a Magyar Reformátusok Világszövetsége szervezett Beregszászban. »»

A Kárpáti Igaz Szó akciója ez alkalommal is sikeresnek bizonyult. A tárgynyeremény-sorsolás meghir-detését követően százával érkeztek hozzánk a féléves előfizetést igazoló szelvényt rejtő borítékok. A múlt hét végére számuk megközelítette a há-romezret. »»

A hölgyek gyenge pontja az öltözködés, a divat. Egyik évről a másikra nincs ugyan nagy változás a divatban, de három irányzat egyértelműen megkülön-böztethető: az elegáns, a sportos és a hóbortos. Gyakran egyazon nő ruhatárában megtalálható mind-három irányvonal, azért, hogy alkalomhoz illően tudjon öltözködni. Annyi biztos: a hóbortos ruhadarabok inkább a fiataloknak állnak jól, míg az elegánsak és a sportosak sokkal kevésbé korhoz kötöttek. »»

Az idén ismét a "Salánki disznóríkatók" 12 fős gárdája képviselte Kárpátalját a 32 csapatot felvonul-tató Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Napkori Böllér-versenyen. »»

A Karácsfalvai Sztojka Görög Katolikus Egyházi Líceum 2003. szeptember 1-jén nyílt meg a nagy-szőlősi járás e csendes kisközségében. A 2003–2004-es tanévben még csak két tanterem állt a diákok rendelkezésére, jelenleg viszont már nyolcban folyik az oktatás. A magyarországi Apáczai Közalapítvány támogatásának köszönhetően megvásárolták tanmű-helyükbe a már beállított vagy a közeljövőben beállí-tandó gépeket, s az Illyés Közalapítvánnyal megnyert pályázat révén megannyi taneszközzel lettek gazda-gabbak az elmúlt év során. »»

Az utóbbi időben fellendülőben van a művelődési élet a técsői járásban. Egymást érik a különböző fesztiválok, beszámoló hangversenyek és kiállítások. Húsz év óta első ízben sikerült önerőből hangszereket vásárolni a járás zeneiskolái számára. »»

A hó hiánya aggasztotta sokáig a hegyek szerel-meseit. A hétvégi kiadós havazás nyomán azonban ma már a növekvő lavinaveszéllyel kell számolniuk a hegyekben élőknek, illetve azoknak is, akik arra utaz-nak. »»

Közel egy évvel visszavonulásának bejelentését követően Lennox Lewis közölte, hogy novemberben ismét bokszolni szeretne, s le akarja győzni legutóbbi ellenfelét, az ukrán Vitalij Klicskót. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó