2005. január 11., kedd                                                              Országos közéleti lap                                                              3. (16 896.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Erdő Péter
Erdő Péter bíboros, Budapest–esztergomi érsek háromnapos láto-gatást tett vidékünkön Majnek Antal-nak, a Munkácsi Római Katolikus Egyházmegye püspökének meghí-vására. Vízkereszt napján a bíboros ünnepi szentmisét celebrált a mun-kácsi Szent Márton székesegyházban. »»

A gyermekáldás előtt álló szülők számára a legfontosabb szempont, hogy születendő gyermekük egészséges legyen. »»

Mint arról már lapunkban hírt adtunk, Ivan Rizak, a megyei állami közigazgatás elnökének rendelete alapján 2005 a megyében az egészségvédelem je-gyében telik majd. »»

Gazdasági szakemberekkel találkozhattak a mé-dia képviselői az ungvári Reform sajtóklubban, hogy a vállalkozói szférában várható változásokról, kedvezőt-len fordulatokról tájékozódjanak. »»

Remekül használta ki adódó lehetőségeit a Real Madrid az Atlético elleni városi rangadón, ennek köszönheti magabiztosnak látszó győzelmét. A királyi gárda pontszámban és gólkülönbségben is fej fej mellett halad a Valenciával a második helyen. »»

Mi tagadás, a kárpátaljai autósok sokezres társa-dalma a saját bőrén tapasztalhatja nap mint nap, hogy a gépkocsi fenntartása nem olcsó mulatság. A költségekben benne foglaltatik a műszaki vizsga, az útadó, no és a járőrnek, az ügyintéző milicistának fi-zetendő "hálapénz" is. Hogy egyéb járulékos költsé-gekről már ne is beszéljünk. »»

Szarvas Gábor
Milyen magyarként élni Lem-bergben? – vetődik fel az ember-ben a kérdés. Hiszen mi, kárpát-aljai magyarok is tudjuk, a bőrün-kön érezzük, hogy milyen kisebb-ségi létben élni. Ám Lemberg messze van a tömbmagyarságtól, messze van az anyaországtól... »»

Az elmúlt nyár szörnyűséges jégesője óriási ká-rokat okozott a verbőci és a feketepataki zöldségter-mesztőknek, akiket padlóra vitt a fóliaházakat megron-gáló, paradicsom- és uborkatáblákat tönkretevő ter-mészeti csapás. Kiheverték-e a katasztrófát a gazdák, végül is miként zárták a zöldségtermesztési idényt, s a pihenés hónapjai után mikor kezdik újra a munkát? Ezekkel a kérdésekkel tértem be a minap két fekete-pataki kistermelőhöz. »»

Nemcsak a megyei tanács ülésszakán, hanem a megyei állami közigazgatás kollégiumán is az idei szociális és gazdasági fejlesztési tervek szerepeltek a fő helyen. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó