2005. január 6., csütörtök                                                   Országos közéleti lap                                                   1-2. (16 894-16 895.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánunk mindazoknak, akik most ünneplik Krisztus születésnapját!

Szerdán Leonyid Kucsma államfő felmentette miniszterelnöki tisztségéből Viktor Janukovicsot és ezzel együtt Mikola Azarov első helyettest bízta meg a kormányfői teendők ellátásával. »»

Mozgalmas volt a janu-ár elseje az Ungvári Köz-ponti Klinikai Kórház Szülé-szetének munkatársai szá-mára. Három újszülött jött a világra az év első napján. »»

A Kárpátaljai Vállalkozásfejlesztési Központ és a Viski Zöld Falusi Turizmus Szövetség szervezésében, a Magyar Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) támogatásával megkezdődött a falusi turizmus szervezésének oktatása Visken. »»

Két turista után indítottak keresést a kárpátaljai hegyimentők január 3-án. A két különálló esetben sikeresen ért véget a keresés, de a turisták számára rosszabbul is végződhetett volna a kaland. »»

Rekonstruálták a tragédiát okozó szökőár kialaku-lását: a pusztító erejű hullámokat egy hatalmas, a tengerfenék alatt hirtelen bekövetkező kéregmozgás váltotta ki, ahol az Indiai-kőzetlemez nagyjából tizenöt métert mozgott Indonézia irányába. »»

Beszédet mond Péter László konzul
Szép hagyománnyá vált, hogy az év első napján me-gyeszerte megemlékeznek a lánglelkű költő, Petőfi Sándor születésének évfordulójáról. Így volt ez Beregszászban is. »»

A munkahelyteremtés, a munkanélküliség csök-kenése, ami a szociális jólét, az életszínvonal emelke-désének egyik fokmérője, egyben azon is lemérhető, milyen és mennyi helyben előállított termék található üzleteink, illetve a napjainkban mind több helyütt meg-épült és népszerű bevásárlóközpontjaink polcain. »»

A Focivilág című magyarországi szaklap érdekes, mondhatni, szórakoztató vállalkozásra adta a fejét. Összeállította az öt legrangosabb európai pontvadá-szatnál a 2004-es esztendő ideális tizenegyét, de nem a megszokott módon, az adott bajnoki idényben mutatott teljesítményt vették alapul, hanem a naptári évben mutatott játékot. »»
Minden jog fenntartva © 2005 Kárpáti Igaz Szó