2004. december 30., csütörtök                                          Országos közéleti lap                                          195-196. (16 892-16 893.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Örömökben gazdag, békés boldog 2005-ös esztendőt kívánunk minden kedves olvasónknak!

Személyi változtatásokat is tervez, jelentette be a múlt pénteken történt kinevezését követően a sajtó nyilvánossága előtt is bemutatkozó Ivan Proskovszkij, a megyei belügyi főosztály új vezetője. »»

Megtartotta évi összegző beszámolóját az írott és elektronikus sajtó képviselői előtt Andrij Szkibjak, a Kárpátaljai Megyei Állami Adóadminisztráció vezetője, valamint Roman Pavelko, a Kárpátaljai Megyei Állami Adómilícia vezetőjének első helyettese. »»

Ha ünneprontóan hangzik is, tény: mesterséges adalékanyagok nélkül ma már a legritkább esetben sül új kenyér. A pékeket – saját állításuk szerint – a kereskedők és a gazdasági helyzet kényszeríti kom-promisszumokra, vagy arra, hogy, ha szolgád nincs, oldd meg magad uram mindkettőt. »»

A kimutatások szerint a kezdettől, azaz 2002. január 1-től 2004. december 27-ig Ukrajnában a Magyar Igazolvány iránti kérelmek száma 120 ezer 337 – tájékoztatta lapunkat Dupka György, a Központi Információs Iroda vezetője. »»

A napokban sorozatosan közölték a magyarorszá-gi médiában a záhonyi határátkelőn kialakult áldatlan helyzetről szóló híreket. »»

A Központi Választási Bizottság összesítette az elnökválasztás megismételt 2. fordulójában leadott szavazatok 100 százalékát, s kedden nyilvánosságra is hozta azt. »»

Hogyan lehet néhány óra alatt eljutni a világ néhány nagyvárosá-ba újévet köszönteni, s közben be-mutatni az adott ország kultúráját, népszokásait és az ünnephez fű-ződő hagyományokat? Természe-tesen ehhez sok-sok fantázia kell. És persze olyan tehetséges diákok, mint az Ungvári Közművelődési Szakközépiskola fiataljai. »»

A szerednyei Leánka agrárcég neve 15 éve foga-lom a szakmában. A több mint 400 hektáros szőlőül-tetvénnyel rendelkező pincészet kitűnő minőségű ter-mékeivel nemcsak önmagának, hanem Kárpátaljá-nak is országos, sőt világhírnevet szerzett. A legújabb, a sorban immáron 16., Szpokusznica nevű, muskotá-lyos ízű édes borával például épp az idén ősszel nyert aranyérmet a moszkvai nemzetközi borfesztiválon. »»

Az ukrán sportsajtó az utóbbi napokban Titanic-ként emlegeti az Ungvári Zakarpattya felső ligás női kézilabda-csapatát. No, nem azért, mert olyan erős és korszerű csapat lenne, mint az említett luxushajó volt, hanem, mert lassan éppen úgy elsüllyed, mint neves elődje, s rövid időn belül a felső ligából akár az elsőben találhatja magát. Most leginkább az anyagiak hiánya miatt forr a levegő, melyet csak tetézett a Halicsanka Lviv csapatától elszenvedett újabb két bajnoki vereség. »»
Minden jog fenntartva © 2004 Kárpáti Igaz Szó