2004. december 21., kedd                                                        Országos közéleti lap                                                        190. (16 887.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Végső finiséhez érkezett az újabb választási kampány, amit egyebek mellett az is jelez, hogy a két elnökjelölt egyre élesebb hangnemet üt meg. »»

Nemcsak az ország bankrendszerét, gazdaságát sodorta válsághelyzetbe az elnökválasztás második fordulóját követő belpolitikai huzavona. Mint arról már lapunkban is írtunk, az ország idegenforgalma hatal-mas érvágást szenvedett. »»

Salgótarjánban került sor a II. TRIVIUM konferen-ciára és szemináriumra, amelyen 23 kárpátaljai, szlovákiai és magyarországi ifjúsági szervezet kötött együttműködési megállapodást. A rendezvényen a kárpátaljai ifjúsági szervezetek közül a MÉKK ISZ, a KMIDSZ–Gordiusz, a Kárpátaljai Fejlesztési Társaság (amely a partnerség ukrajnai koordinátora), a KMKSZ ISZ is képviseltette magát. »»

Az Első Nyírségi Fejlesztési Társaság közösség-fejlesztő képzést szervezett a kárpátaljai civil szerve-zetek a Kárpátaljai Magyar Szervezetek Fóruma (el-nöke Kincs Gábor) által delegált vezetői számára. »»

A hagyományokhoz híven az Aknaszlatinai Bolyai János Középiskolában, vetélkedő keretében, az idén is megemlékeztek a tanintézet névadójának 202. év-fordulójáról. »»

Bán Miklós
A mezőgazdaság elválaszthatat-lanul hozzátartozik a falusi ember mindennapjaihoz. A magángazdák közül manapság egyre többen látnak fantáziát abban, hogy ha már föld-műveléssel foglalkoznak, hivatalosan is farmerrá nyilváníttatják magukat. Közéjük tartozik a batári Bán Miklós is, aki úgy véli, 2005-ben ő is követi az öccse példáját, s farmergaz-daként tevékenykedik tovább. »»

December 18-án került átadásra a Kárpátaljai II. Rákóczi Ferenc Magyar Főiskola főépületének – volt törvényszéki palota – harmadik szintje. »»

Napjainkban csaknem teljesen felbomlottak azok az összetartó, igaz emberi kapcsolatok által összefű-ződő közösségek, melyek népi kultúránkat megterem-tették. »»

Újabban a megyei művelődési főosztály minden év végén kiértékeli és összegezi a járások és városok kulturális létesítményei munkájának eredményeit. »»

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) svájci székházában elkészítették a Bajnokok Ligája nyolcad-döntőjének és az UEFA-kupa harmadik fordulójának sorsolását. »»
Minden jog fenntartva © 2004 Kárpáti Igaz Szó