2004. december 4., szombat                                            Országos közéleti lap                                            180-181. (16 877-16 878.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Második hete tartanak Kijevben és a megyeköz-pontokban azok a tömeg-demonstrációk, amelyek az ukrán elnökválasztás 2. fordulója után robbantak ki. »»

Újra az év végéhez közeledünk, aminek leginkább a gyerekek örülnek, hiszen december a nagy ajándé-kozások hónapja. »»

Vasárnap Magyarországon "sorsfordító" népsza-vazásra kerül sor. Akarva, vagy akaratlanul, mi, kárpát-aljai magyarok is odafigyelünk, mert az eredmény szá-munkra sem közömbös, egyszerűen nem lehet az. »»

Egy tengerparti nyaraláson ismerkedett meg az amerikai professzor a Halláskárosult Gyerekek Huszti Bentlakásos Iskolájának tanárnőjével. »»

Két tizenegyest is elhibázva – igaz, az elsőt utólag mégis csak gólra váltva – maradt alul sorsdöntő mérkőzésen a Ferencváros labdarúgócsapata. »»

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján Nagyszőlő-sön és a nagyszőlősi járásban is pontosan nyomon követhető, hogy az ezen a vidéken élő lakosság élet-színvonalának megállapítása szempontjából is meg-határozó mérce a kommunális szolgáltatások téríté-sének állapota, ami mindenekelőtt a helyi munka-lehetőségek kínálatától, a bérektől, illetve a kifizetések rendszerességétől függ. »»

Nagy visszhangot váltott ki a megyében, s annak határain túl is az a múlt heti információ, hogy fegy-vertelen rendfenntartók veszélyes bűnözőket fogtak el az ungvári Avangard-stadionban. »»

Mészár Attila 1973-ban született Beregrákoson. A helyi magyar nyelvű középiskola elvégzése után a Munkácsi Mezőgazdasági Főiskolán állatorvosként diplomázik. Szakmáját nem gyakorolja, éveken át kis- és nagykereskedelemmel foglalkozik a Latorca-parti városban, majd hazatér szülőfalujába és üzletet nyit. »»

Nincs fűtés a rahói magyar iskolában – tájékoz-tatta lapunkat Kozel István, a Rahói Városi Tanács képviselője. Az iskola fűtési rendszere ugyan már elkészült, a fűtőtestek fel vannak szerelve, csupán a nemrég vásárolt kazán beszerelése maradt hátra. »»
Minden jog fenntartva © 2004 Kárpáti Igaz Szó