2004. december 2., csütörtök                                                     Országos közéleti lap                                                     179. (16 876.) szám


Kárpáti Igaz Szó
A szerzett immunhiá-nyos tünetegyüttest 1981-ben ismerték fel és írták le az Egyesült Államokban, a betegséget okozó vírust két évvel később izolálta egy francia kutatócsoport. »»

A Bátyui Középiskolában a hétvégén tartották az immár hagyományosnak tekinthető szalagavatót. »»

A megyei tanács néhány képviselője tegnapelőtt kétszer is kísérletet tett arra, hogy a képviselőtestület összeüljön és állást foglaljon az országban és a megyénkben kialakult helyzetről. Erőfeszítéseik azon-ban nem jártak sikerrel, legalábbis teljes sikerrel. »»

A címben jelölt témakör-ben értekeztek Ungváron a megye neurológusai azon a tudományos-gyakorlati konfe-rencián, melyre a megyei egészségügyi főosztály, az Ungvári Nemzeti Egyetem, a Kárpátaljai Neurológusok Társasága, valamint a Richter Gedeon Rt. ukrajnai képviselete szervezésé-ben került sor. »»

A második világháborúból visszamaradt lövedé-keket találtak az ukrán–szlovák államhatár közelében, Tarnóc térségében. A katasztrófaelhárítási főosztály sajtószolgálatának tájékoztatója szerint a veszélyes leletre egy traktorista bukkant rá. »»

Az ökológia és a közegészségügy szorosan ösz-szefüggő dolgok. Egészségtelen környezetben ugya-nis a járványos megbetegedések, a legkülönbözőbb fertőzések is felüthetik a fejüket. Ilyen veszélyektől Munkácson az utóbbi években gyakorta kellett tartani. »»

Nem mindennapi rendez-vényre került sor a hétvégén az Ungvári Bábszínházban: Ung-vár magyarsága szépségki-rálynőt választott. És jelöltek-ben nem is akadt hiány. A Miss MÉKK ISZ 2004 szépségkirály-nő-választásra 17 szebbnél szebb lány jelentkezett, akik valamennyien az Ungvári 10. Sz. Dayka Gábor Középiskola tanulói. »»

Az én gyermekkoromban még létezett agyagga-lamb-lövészet. Majd átalakult agyagkorong-lövészet-té. »»
Minden jog fenntartva © 2004 Kárpáti Igaz Szó