2004. november 30., kedd                                                        Országos közéleti lap                                                        178. (16 875.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Advent első vasárnapja. Gyer-tya az asztalon. Az ünnep hangula-ta jellemezte, természetesen a humor, a nevetés, a szórakozás mellett, a Kárpáti Igaz Szó Élő Újságát a legújabb, immár ötödik állomásán, Beregújfaluban. »»

Az országban jelenleg közel 50 ezer ember szen-ved heveny vírusos megbetegedésben. »»

A fagypont körüli hőmérsékletnél is izzanak szer-kesztőségünk telefonvonalai. Olvasóink arra panasz-kodnak – de aki nem hív fel minket, az is tapasztalja –, hogy csúszósak, jegesek a járdák, kész életveszély kimenni az utcára, sokan meg sem ússzák kéz- vagy lábtörés nélkül. Nem véletlenül szaporodtak meg a teendők a kórházak baleseti osztályain. »»

Muskátlis ablakok, hangulatos falusi porták, csöndes utcácskák, hegyes tornyú templomok töltik be vásznainak képsíkjait. Szegfűk, cíniák, rózsák, valamint naiv bájú vadvirágok pompáznak a vázákban. Ezúttal, némi meglepetéssel, felfigyeltem egy virágzó kaktuszra Iván Ambrus önálló tárlatán a megyei könyvtár magyar és idegen nyelvű osztályán. »»

Amint a gépkocsi, a tiszakeresztúri útelágazáshoz érve, lefordul a Beregszász–Tiszaújlak főútvonalról, az ember úgy érezheti, más bolygóra, méghozzá egy meteorkráterekkel agyonlyuggatott felszínű planétára érkezett. A letérőtől – Tiszakeresztúron, Puskinón és Salánkon át – Nagykomjátig gumiabroncs-nyúzó és alvázverő kátyúk teszik próbára az embert és a gépet. »»

Az Ungvári 10. Sz. Dayka Gábor Középiskola és a Kárpátaljai Magyar Oktatásért Szülők és Nevelők Tanácsa (KAMOT) szervezésében mesemondó versenyre került sor, amelyre 26 ver-senyző jelentkezett. »»

A 23. zsoltár 2. verse tartotta a sok százezer férfiban a hitet az életben maradáshoz, akiket 60 évvel ezelőtt hurcoltak el arra a bizonyos háromnapos mun-kára. »»

Veretlenül, három győzelemmel nyerte meg a kijevi Turcsin-kupát az ukrán női kézilabda-válogatott. A vert mezőnyben két olyan csapat is végzett, amely a magyarokkal egy Eb-csoportban szerepel: Ausztria a második, Belarusz a harmadik lett. »»
Minden jog fenntartva © 2004 Kárpáti Igaz Szó