2004. november 27., szombat                                           Országos közéleti lap                                           176-177. (16 873-16 874.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Itt a tél - örülnek a gyerekek...

Természetesen az ukrajnai elnökválasztás 2. for-dulója után kialakult helyzetnek a kommentálása ha-tározta meg Ivan Rizak szokásos hétközi sajtótájékoz-tatóját. »»

Abban az időben, amikor az alábbi gondolatok megfogalmazója még az egyetem padsorait koptatta, a diákság körében az a mondás járta: dobj el egy követ, biztos filológust találsz el vele. Utalva ezzel arra, hogy az említett karon igen népes volt a diáksereg. Kis túlzással elmondható ez napjainkban a Kárpát-alján közös vállalatokként működő varrodákról. Ami egyáltalán nem baj. Sőt! »»

Megyeszerte eredményes volt az idei esztendő. Most, amikor már a mezőket hó borítja, vége a munka dandárjának, a szövetkezetek vezetői, a földművesek egész évi fáradozásuk eredményeit összegzik. Hála Istennek, van miről számot adniuk. »»

Az ukrán lapokban már több hír is napvilágot látott arról, hogy jön az új útlevél. Egyesek a hagyományos okmány megújított változatáról szólnak, más hírek pedig egy teljesen új, kártya formájú útlevél bevezeté-séről beszélnek. Mi tehát az igazság? A kérdéssel Igor Mihajlisinhez, a megyei belügyi főosztály beván-dorlási, állampolgársági és személyi nyilvántartási osztálya helyettes vezetőjéhez fordultunk. »»

Szabó Vilmos, a Miniszterelnöki Hivatal határon túli magyarság ügyeiért felelős politikai államtitkára az elmúlt hétvégén Kárpátalján tartózkodott. A Szolyvai Emlékparkban a sztálinizmus áldozatai emlékének szentelt megemlékezés után az államtitkár előbb a szomorú évforduló kapcsán mondta el gondolatait. »»

A napokban a Nyíregyházi Luther Márton Kollé-gium énekkara és tanárainak egy csoportja első ízben látogatott el a nemrég újjászületett magyar tannyelvű Ungvári Drugeth Gimnáziumba. »»

A péterfalvai könyvtárba betoppanva éppen tűzra-kás közben találjuk Kádár Gizella könyvtárost. A cse-répkályhában lassan lobbannak lángra a fahasábok, így közben beszélgethetünk, de összehúzzuk magun-kon a kabátot. »»

A csoportmérkőzések utolsó előtti fordulóját bo-nyolították le a labdarúgó Bajnokok Ligájában, amely néhány csapat számára az illúzióktól való végző búcsút jelentette, de azért maradt még bőven nyitott kérdés az utolsó játéknapra is. »»
Minden jog fenntartva © 2004 Kárpáti Igaz Szó