2004. november 23., kedd                                                        Országos közéleti lap                                                        174. (16 871.) szám


Kárpáti Igaz Szó
A Központi Választási Bizottság-ban tegnap délután bejelentették: a szavazatok 99,14 százalékának össze-számlálása után Viktor Janukovics a voksok 49,42%-ával, Viktor Juscsenko pedig a szavazatok 46,69%-ával ren-delkezik, azaz a különbség 2,73%-ot tesz ki a jelenlegi miniszterelnök javára. »»

A gázvezeték-építés helyzete volt a témája annak a sajtótájékoztatónak, melyen részt vett Larisza Ricsik, a megyei állami közigazgatás elnökhelyettese, vala-mint Szemen Tizsuk, a Zakarpatgaz Rt. igazgatója. »»

Ha kicsit hihetetlenül hangzik is, nagyjából fél tucat művelődési intézmény tartozik a rákosi polgár-mesteri hivatal hatáskörébe. Tekintélyes szám ez. Olvasóink és jómagunk szempontjából nézve azon-ban talán mindennél többet mond az a tény, hogy a kárpátaljai művészeti együttesek és szólisták nemrég megtartott kijevi bemutatkozásán két kollektíva képvi-selte vidékünk magyarságát: a derceni folklóregyüttes és a Rákosi Művészeti Iskola citerazenekara. »»

Nagyszerű győzelmeket aratott első két hazai mérkőzésén a Szerhij Novikov vezette Ungvári Zakar-pattya felső ligás női kézilabdacsapata. A Motor-2 Zaporizzsja elleni 26-24, illetve 27-24 mindenképpen figyelemre méltó eredmény és reményt ad a nagy terv, a dobogós hely eléréséhez. »»

Immár hatvan év telt el azóta, hogy Beregszászban a mai 5. szá-mú középiskola épülete előtt össze-gyűltek a 18 és 50 év közötti férfiak a hatalom által meghirdetett három-napos munkára, amelyből sokak számára több évi kényszermunka lett vagy a halált jelentette. »»

A hagyományokhoz híven az idén ismét meg-rendezték a Kazinczy Szépkiejtési Versenyt az ungvári járásban. A tizennegyedik alkalommal lebonyolított vetélkedőnek az idén a Salamoni Általános Iskola adott otthont. »»

Már jóval a hivatalos meg-nyitó előtt százak gyűltek össze a sztálini lágerekbe elhurcolt kár-pátaljai magyarok Szolyvai Em-lékparkjának siratófala előtt. A falra ugyanis felkerült az áldoza-tok jelenleg ismert teljes névso-ra. A húsz fekete márványtáblára a minaji Jendrék Tibor sírkőfaragó rótta fel a haláltáborokban elpusztí-tott magyarok neveit. »»

Kárpátalja egészét tekintve vidékünk lakossága elég tudathasadásos módon emlékszik vissza 1944 őszére. »»
Minden jog fenntartva © 2004 Kárpáti Igaz Szó