2004. november 16., kedd                                                        Országos közéleti lap                                                        170. (16 867.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Az előzetes várakozások-nak megfelelően a kettős állampolgárság ügye határoz-ta meg a másfél éves szünet után múlt péntekre össze-hívott Magyar Állandó Értekez-let (Máért) munkáját. »»

Azt már évek óta tudja a kárpátaljai ember, hogy a feketézőknél nem tanácsos amerikai dollárt vásárolni, mivel sok közöttük a hamis. »»

A beregszászi járási Asztélyban is fellobbant a gázfáklya kék lángja. Immár e falu polgárai is élvezhe-tik a vezetékes gáz nyújtotta kényelmet. »»

Szabolcsi-Ungi szüreti mulatságok címmel az elmúlt hétvégén a Magyar Értelmiségiek Kárpátaljai Közössége szervezésében kétnapos rendezvénysoro-zatra került sor. »»

A téli fagyok jelentős kárt okozhatnak a háztáji gyümölcsösben, a szőlőtőkékben, de még az örökzöl-dekben is. Ezért nem árt megtenni a szükséges óvin-tézkedéseket, hogy ne hagyjuk az erős lehűlésekre különösen érzékeny növényeket védelem nélkül. A fagyok elsősorban a még kellőképpen meg nem erősödött gyökérzettel nem rendelkező, új telepítésű növényekben tehetnek nagy kárt. »»

Federico García Lorca "Bernarda Alba háza" című kétfelvonásos drámájával kezdte őszi-téli évadját a munkácsi székhelyű Kárpátaljai Megyei Orosz Drámai Színház. »»

Ismét megrendezték a Kárpátaljai Református Egyházkerület kórusainak találkozóját. Lapunk tudó-sítójával beszélgetve Horkay László püspök többek között elmondta: »»

Még az ég is megsiratta azo-kat az elhurcoltakat, akik az Sztarij Szambor-i lágerben vesztették éle-tüket. A földiek is. A Lembergi Ma-gyar Kulturális Szövetség (LMKSZ) szervezésében emlékjelállításra és koszorúzásra került sor szom-baton, a lemberg megyei egykori láger területén. »»

A napokban a megyei állami közigazgatás család- és ifjúságügyi főosztályán értekezlet kereté-ben vitatták meg azt a programot, melynek fő kérdése, hogy milyen az etnikai csoportokon belül a nemek közötti viszony. »»

A kukoricabogár Észak-Amerikából került be Eu-rópába, így Kárpátaljára is. Kontinensünkön először 2001-ben mutatták ki a jelenlétét a növényvédelmi szakemberek. »»
Minden jog fenntartva © 2004 Kárpáti Igaz Szó