2004. november 2., kedd                                                         Országos közéleti lap                                                         162. (16 859.) szám


Kárpáti Igaz Szó
A jegyzékbe felvett állampolgárok közel 75 százaléka járult vasárnap az urnák elé, hogy az államfői bársony-szék megszerzéséért ringbe szállt 24 jelölt közül kiválassza azt a valakit, akit leginkább méltányosnak tart az állam legfőbb méltóságának a szerepére. »»

Anatolij Kinah, az Ukrajnai Gyáriparosok és Vál-lalkozók Pártjának elnöke újabb munkalátogatást tett Ungváron, melynek során a média képviselőivel is találkozott. »»

A címben jelzett alapigazság terjesztésének, a köztudatban való elültetésének fontosságát hangsú-lyozták az ungvári Reform sajtóklub legutóbbi ülésé-nek meghívott vendégei. Az előadók ezúttal a mellrák elleni küzdelem lehetséges módjairól, nehézségeiről, perspektíváiról értekeztek a média képviselőivel. »»

2003-ban a magyar nemzet határokon átívelő újraegyesítése jegyében új kezdeményezés született: egy Kárpát-medencei összmagyar labdarúgó diákbaj-nokság megszervezése. »»

A megyei állami közigazgatás kandallótermében tartott sajtótájékoztatót Vlado Velinovszki, a Kijev–Csap közlekedési főútvonal kárpátaljai szakaszát épí-tő macedón Gránit cég vezérigazgató-helyettese, vala-mint Steven Pollard, az útfelújítási munkálatok elle-nőrzésével megbízott angol High-Point Rendel cég fő-mérnöke. »»

A nagyberegi Atak Kft. 2000 áprilisában jött létre négy alapítótaggal. Ma már 830 hektár földterülettel rendelkeznek, melynek nagy részét bérbe vették. Emellett az is figyelemre méltó, hogy a kft. ingó és ingatlan vagyonának becsült értéke eléri az 1,1 millió hrivnyát. 80 helybeli pedig itt keresi meg a kenyerét. »»

Az idén jóval szélesebb kört érintett a Szülőföldön magyarul oktatási-nevelési támogatás, hiszen a tava-lyi 8,2 ezerről közel 15 ezerre emelkedett a pályázók száma. »»

Az ungvári református gyülekezet a magyar nem-zetiségű híveken kívül szép számú ukrán hívet is számlál, akik 1996-tól külön istentiszteleteken vesz-nek részt. 2000-től ukrán református misszió nyílt Csornoholován, s felújította tevékenységét a reformá-tus egyház Perecsenyben is. »»

Sokáig jól tartotta magát a hétvégi játéknapon Harkivban pályára lépő OSZK Zakarpattya együttese, de az idegenbeli bravúr csak elmaradt. A Rjasko-legénység képtelen volt kibekkelni a jó formában lévő Metaliszt elleni idegenbeli bajnokit, s az újabb vere-séggel így egyre nehezebb helyzetbe kerül az Ung-parti újoncgárda. »»

A góltermést tekintve az elmúlt hetihez képest némileg visszafogottabbra sikeredett az élvonalbeli magyar labdarúgó-bajnokság 11. fordulója, de azért a 22 gól így sem rossz teljesítmény. »»
Minden jog fenntartva © 2004 Kárpáti Igaz Szó