2004. október 23., szombat                                             Országos közéleti lap                                             156-157. (16 853-16 854.) szám


Kárpáti Igaz Szó
A jövő vasárnapi ukrajnai el-nökválasztás kárpátaljai előké-születeiről tájékozódtak az Ung-váron tartózkodó Európai Bizton-sági és Együttműködési Szerve-zet (EBESZ) képviselői. »»

Az ungvári Druzsba Szálló kon-ferenciatermében tartott sajtótájé-koztatót Olekszandra Kuzsel, a Tár-sadalmi Ellenőrző Bizottság koor-dinátora, az Akadémia analitikai központ elnöke, Ukrajna érdemes közgazdásza. »»

Az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség beszá-moló gyűléseinek egyik állandóan vissza-visszatérő témája, hogy – amennyiben a választási törvény szükségessé teszi – nem szándékszik-e az országos szervezet párttá átalakulni, miként tervezi azt a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség. A kérdéssel kapcsolatban Gajdos István a következőket fejtette ki lapunknak. »»

A labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai játéknapján az ukrán szurkolók figyelme Doneckre szegeződött, ahol a Sahtar a skót Celtic Glasgow együttesét fogad-ta. »»

Szajkó Károly tősgyökeres viski. A Kárpátok lábá-nál elterülő egykori koronaváros szülöttei szülei és többi felmenői is, akik apáról fiúra adták át egymás-nak az asztalos szakmát. Hősünk azonban szakított a családi hagyományokkal, tanító lett. Az élet fintora, hogy ma mégis asztalosként keresi a kenyerét. »»

Kárpátalján megyeszerte folyik az Ukrajnai Ma-gyar Demokrata Szövetség alapszervezeteinek beszá-moló gyűlése. »»

Elöljáróban mindenképpen el kell mondanom, valóban rendhagyó ez a beszélgetés, hisz a riport-alanyt olvasóink inkább újságíróként ismerik. S ez érthető is, hiszen Horváth Sándor immár huszonöt évet – ebből huszonkettőt lapunk munkatársaként – az írott sajtó szolgálatában töltött. A beszélgetés apropó-ja természetesen az, hogy, ha nem is foglalkozást, de műfajt váltott. Néhány hete a megyei televízió- és rádiótársaság magyar szerkesztőségének főszerkesz-tője. »»

Az elmúlt napokban egyre többen betegedtek meg vírusos légúti fertőzéstől, egyre többen tüsszög-nek, köhögnek, fújják az orrukat. A megbetegedések száma talán már eléri a járványszintet? – kérdeztük Szvitlana Oberemkót, a megyei KÖJÁL járványügyi osztályának vezetőjét. »»
Minden jog fenntartva © 2004 Kárpáti Igaz Szó