2004. október 21., csütörtök                                                     Országos közéleti lap                                                     155. (16 852.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Mint előző számunkban olvas-hatták a szakember nyilatkozatát, s az autósok nagy része maga is tapasztalta, az elmúlt héten – igaz, csak ideiglenesen – ismét előke-rültek a "múzeumból" a gázolajje-gyek, amit a szóban forgó üzem-anyagfajta hiánya okozott. »»

Számos kérdés merül fel az állampolgárokban a közelgő elnökválasztás kapcsán. Szerkesztőségünk-be is több érdeklődő telefonál mostanában, mert számos kérdésben tanácstalanok, nem jutnak hozzá a megfelelő információkhoz. »»

Kárpátalján már meghaladta az ötezret azon nyugdíjasok száma, akik a Privatbank megyei fiókinté-zeteiben nyitottak bankszámlát, illetve váltottak bank-kártyát. »»

A Kárpátaljai Református Egyház Diakóniai Osz-tálya Beregszász egyik peremkerületében található. A város szívétől messze, de közel az emberek szívéhez. Mindazokéhoz, akiknek támogatásra, gyámolításra van szükségük. »»

A megyei labdarúgó-bajnokság több csapata is kihasználta, hogy az éllovas Szolyvai Avangard soron következő mérkőzését október 24-re halasztották. »»

1989-ben Magyarországról Nagyszőlősre érkezett három Ferences-rendi szerzetes pap, ő Majnek Antal, a jelenlegi munkácsi püspök, s vele Rádics Dávid és Zatykó László, hogy segítsenek újjáéleszteni Kárpát-alja római katolikus hitéletét. »»

Alig néhány hete irtunk arról, hogy a tiszai cianid-szennyeződés hála istennek már a múlté. Amikor október első vasárnapjának estéjén vettük a hírt, mely szerint a Tisza hozzánk közeli eső magyarországi sza-kaszán hatalmas mennyiségü, veszélyes hulladékot tartalmazó szeméthalmazt visz a víz lefelé, mely vélhe-tően ukrajnai illegális szeméttelepekről származik. »»

Két évvel azután, hogy külsőleg újrafestették a salánki református templom százados falait, az idén felújították a gyülekezet lelki otthonának a belsejét, és templomszentelési hálaadó istentiszteletre került sor az ősi falak között. »»

Az utóbbi hetekben egyre szembetűnőbben emel-kedik a húsipari és a tejtermékek ára. »»

A csoportmérkőzések 3. fordulójával félidejéhez érkezett a labdarúgó Bajnokok Ligája első szakaszá-nak küzdelemsorozata. A két ukrán résztvevő közül a keddi játéknapon a Dinamo Kijev lépett pályára, míg a Sahtar Doneck tegnap lapzártánk után tette ugyanezt. »»
Minden jog fenntartva © 2004 Kárpáti Igaz Szó