2004. október 16., szombat                                            Országos közéleti lap                                            152-153. (16 849-16 850.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Örökzöldek, késő ősszel is virító virágok fogadják az állomásépület elé érkezőt. A főbejárat ugyan valami mű-szaki hiba miatt nem működik, de a figyelmes utazni vágyó hamar észreve-szi, hogyan kerülhet beljebb. »»

Gyakran kapunk olyan leveleket, telefonhívásokat, melyekben az olvasó köszönetet mond a helyi postá-soknak áldozatos munkájukért. »»

Közeledik október 31-e, megkezdődött az elnök-választási visszaszámlálás. A kárpátaljai felsőoktatási intézmények rektorai Viktor Janukovics mellett száll-nak ringbe. Vajon mivel indokolják ezt? »»

1944-ben már minden józanul gondolkodó em-ber tisztában volt azzal, hogy a németek elvesztették a II. világháborút. Ennek ellenére akadtak olyanok, akik a több tízezres magyar veszteségek ellenére nem sajnálták feláldozni a német érdekek oltárán honfi-társaik újabb tízezreit. A Szálasi Ferenc vezette nyila-sokról van szó, akik tegnap 60 éve vették át a hatal-mat, csak a doni katasztrófához hasonlítható borzal-makat zúdítva a II. világháborúban amúgy is kivérzett magyarságra. »»

Alighogy néhány fokkal hűvösebb lett, máris egyre többen szipogunk, köszörüljük a torkunkat. "Egy kis nátha még nem a világ" – legyintünk könnyedén, pedig ahogy azt Petreczky Miklóstól, a megye fő orr-fül-gégészétől megtudtuk, sok probléma elkerülhető lenne, ha komolyan vennénk a náthát. »»

Hétfőn vette kezdetét és vasárnap fejeződik be a megyei állami közigazgatás által meghirdetett köz-tisztasági hét. »»

Amikor kollégáimmal betoppantunk a Latorca-parti város szívében székelő katonai líceum kapuján, két egyenruhás fiatalember köszönt ránk udvariasan, majd szívélyesen útbaigazítottak. Olekszandr Hal-csenko alezredest, a tanintézet igazgatóját a tanáriban találtuk, és elsősorban arról érdeklődtünk tőle, ho-gyan kezdte a tanévet Kárpátalja egyetlen ilyen szak-irányú oktatási intézménye. »»

Komoly tétje volt a világbajnokságra való kijutás szempontjából az Ukrajna–Grúzia találkozónak, hi-szen az ukrán válogatott legutóbb csupán döntetlent ért el az Európa-bajnok Görögország ellen. A lembergi Ukrajna Stadionban sorra kerülő összecsapásra zsú-folásig telt lelátók előtt került sor. »»
Minden jog fenntartva © 2004 Kárpáti Igaz Szó