2004. október 14., csütörtök                                                     Országos közéleti lap                                                     151. (16 848.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Kárpátalját járva a számtalan természeti szépség mellett nem mindennapi emberekkel is találkozunk. Főleg akkor érik, érhetik az embert váratlan pozitív benyomások, ha olyan vidéken jár, ahol előtte még nem fordult meg. Számomra ilyen volt s huszti járási Visk, ahová a napokban szerencsém volt eljutni. »»

Ivan Rizak, a megyei állami közigazgatás elnöke Ukrajna elnökének rendelete értelmében az ország szociális-gazdasági és kulturális fejlesztéséhez való személyes hozzájárulásért, a szakmai sikerekért, a sokéves, odaadó munkájuk elismeréseként kormány-kitüntetéseket nyújtott át földijeink egy csoportjának. »»

Miközben országunk számos gazdasági és szociális nehézséggel, akadállyal küzd, Kárpátalja Ukrajna egyik legérdekesebb, legbékésebb és a turizmus számára leginkább célterületnek mondható megyéje. Nem véletlenül mondom ezt, hisz ezen a vidéken olcsóbban lehet üdülni, gyógyulni, mint az ország más régióiban. A külföldi árakról már nem is beszélve. »»

Három mérkőzéssel folytatódott a megyei labda-rúgó-bajnokság rájátszásának küzdelemsorozata. »»

Az idén is megemlékezésre került sor az 1944-ben Beregszászban hősi halált halt Pártos Gyula honvédhadnagy és Kóczián Kalotay Gyula csendőrfő-hadnagy sírjánál. »»

Tiszakeresztúr utcáin alig látni embert. Dologidő van, nyilván ez az oka. Az újságíró feltételezését azonban kisvártatva többen is megcáfolják. A faluban ugyanis nemcsak azért látni kevés embert, mert a földeken dolgoznak. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy atelepülésről nagyon sokan járnak el a megél-hetés miatt más vidékre. »»

A rahói járás rendkívül gazdag természeti szépsé-gekben. Itt található az öreg kontinens legnagyobb összefüggő őserdeje. A pazar szépségű táj télen-nyáron elbűvöli az embert. A turistacsalogató ajánla-tok között egyre több túralehetőséget találhatnak az érdeklődők. Ezekből időről időre rovatunk hasábjain is a figyelmükbe ajánlunk egy-egy érdekes útvonalat. »»

24 megye 90 csapatának 1200 játékosa kapcso-lódott be az iskolai labdarúgó-csapatok idén is meg-rendezett hagyományos fesztiváljába. A fiúk mellett a lányok is pályára léptek, közöttük az Aknaszlatinai Bo-lyai János Középiskola két korosztályos csapata. »»
Minden jog fenntartva © 2004 Kárpáti Igaz Szó