2004. október 2., szombat                                              Országos közéleti lap                                              145-146. (16 842-16 843.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Pénteken már a délelőtti órák-ban nagy volt a sokadalom az Ungváron immár hagyományosan megrendezett őszi vásáron. Ez nem véletlen, hiszen a bőséges árukínálat nemcsak a helybelieket vonzotta. Nagy számban érkeztek kíváncsiskodók az ungvári járás településeiről is. Szinte lépten-nyomon magyar szó ütötte meg az ember fülét. »»

Hatalmas erejű robbanás ráz-ta meg a megyeszékhelyen a Do-monyai utca egyik családi házát. A kétszintes épületben, ahol a rob-banás történt, három család lakott. A megyei katasztrófaelhárítási fő-osztály sajtószolgálata arról tájé-koztatta a Kárpáti Igaz Szót, hogy a robbanás, melynek következtében komoly károk keletkeztek, pontos okát még vizsgálják. A legvalószínűbb azonban, hogy az egyik lakó szakszerűtlenül próbálta beindítani a ház-ban a központi fűtést. »»

A csoportmérkőzések 2. fordulójával folytatódott a labdarúgó Bajnokok Ligájának küzdelemsorozata, melyben a két ukrán élcsapat, a Dinamo Kijev és a Sahtar Doneck is érdekelt volt. Mivel a legrangosabb kontinentális kupatornán nincsenek könnyű ellenfe-lek, természetesen mindkét gárda nehéz feladat előtt állt, de azért mégis a Sahtarra várt a rázósabb kilenc-ven perc. »»

Csütörtökön "vésztartalékait" is bevetette a Lvivi Vasút Ungvári Vonal-főnöksége, ami nem jelent mást, mint azt, hogy az ungvári és az ideiglenesen Csapra kihelyezett irodáinak alkalmazottai is az építkezésen dolgoznak. Lapátokkal és seprűkkel felfegyverkezve vonulnak ki mindennap a terepre, hogy időben áta-dásra kerülhessen a megújult állomás. »»

A könyvtárosok országos szakmai napja alkal-mából megkértem Horváthné Somogyi Ilonát, a me-gyei könyvtár idegen nyelvű és magyar osztálya vezetőjét, a Kárpátaljai Magyar Könyvtárosok Egyesü-lete (KMKE) elnökét, hogy ossza meg gondolatait olvasóinkkal. »»

A cím a Kárpátalja hetilap 2004. szeptember 24.-i számában megjelent cikkre utal, melynek tartalma enyhén szólva nem felel meg a valóságnak, de egy, a KMKSZ szócsövének szerepét betöltő sajtóorgánum-ban ez nem hat feltűnően, ha az UMDSZ szerepének megítéléséről van szó. »»

A 73 éves Csűri Lajos nevetlenfalui gazda három hektár farmerföldön kezdett gazdálkodni tíz évvel ezelőtt, ami azóta tovább bővült az ő, valamint az ugyancsak kolhoznyugdíjas felesége földrészjegye után járó 75–75 ár szántófölddel és az 50 árat kitevő kibővített háztájival, így most a fiával együtt mintegy öt hektáron gazdálkodik. »»
Minden jog fenntartva © 2004 Kárpáti Igaz Szó