2004. szeptember 28., kedd                                                     Országos közéleti lap                                                     143. (16 840.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Diákok, közalkalmazottak, gyári munkások és nyugdíjasok ezrei gyűltek össze Ungváron, a Színház téren, hogy kifejezzék együttérzésü-ket és szolidaritásukat a politikai provokátorok által Ivano Frankivszk-ban inzultált Viktor Janukovis kor-mányfő iránt. A lózungok, jelszavak egyértelműen azt adták tudtául országnak-világnak, hogy sem a megye-székhely, sem Kárpátalja lakossága nem hajlandó felülni a provokációknak. »»

Talán azzal kezdeném, hogy az olyan ritka embe-rek egyike, akinek mindig és mindenre jutott, jut ideje. Örök rejtély marad számomra, hogyan csinálja. Mun-kája mellett különböző érdekvédelmi szervezet tagja, sőt tisztségviselője, tudományos és közéleti témájú cikkek szerzője, fórumokon felszólaló előadó, a Diver-timento kamarazenekar hegedűse. »»

Az idén negyvenegyedik alkalommal került meg-rendezésre a Barátság határok nélkül beregszászi járási fesztivál. »»

A labdarúgó Bajnokok Ligájának résztvevő klub-jait korántsem csupán a presztízs motiválja – ezzel valamennyien tisztában vagyunk. A főtáblára felkerült csapatok háza táján azonban az idei őszön még a már megszokottnál is túlfűtöttebbek voltak az ambí-ciók. »»

A nagydobronyi futballpálya bejáratánál, még jó-val a fesztivál kezdete előtt, futottam össze régi ugo-csai ismerősömmel, Kosztya Margittal, aki egyébként a nevetlenfalui kultúrház igazgatója és az ottani Aranykalász Néptáncegyüttes művészeti vezetője. »»

Egyre nagyobb ismertségre és elismertségre tesz szert a Sting Computing Systems, melynek egyik leányvállalata a nagydobronyi Sting Szabadidőköz-pontban működik. »»

Az idei burgonyatermés egyes településeken alatta marad a tavalyinak. Az érem másik oldala viszont az, hogy másutt sok termelőnek jóval nagyobb termést sikerült betakarítania, mint a múlt évben. Ez még önmagában nem lenne gond, ha lenne stabil felvevőpiac. De mivel jelenleg ilyesmiről még nem beszélhetünk, mindenki úgy próbálja meg értékesíteni a termést, ahogy tudja. Ha tudja... Ha nem, úgy a termés nagy része a nyakán marad. Ebben a cipőben jár a kisdobronyi Úr István is. »»

Nagy sikerrel zárult a harmadik nemzetközi tu-risztikai vásár Ungváron. A kiállító utazási irodák, különféle vállalkozások, magánszállodák mellett az idén minden korábbinál nagyobb teret kapott a falusi turizmus. Nem véletlenül, hiszen a kárpátaljai idegen-forgalom egyik ígéretes, fejlődőképes és egyre nép-szerűbb ágáról van szó. »»
Minden jog fenntartva © 2004 Kárpáti Igaz Szó