2004. szeptember 25., szombat                                        Országos közéleti lap                                        141-142. (16 838-16 839.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Csütörtökön nyitotta meg kapu-it Ungváron a harmadik alkalom-mal megrendezett nemzetközi tu-risztikai vásár. A nagyszabású két-napos rendezvény ünnepélyes meg-nyitóján Szerhij Szlobogyanyuk, a megyei turisztikai és üdültetési fő-osztály vezetője üdvözölte a résztvevőket, majd Revák István, a megyei állami közigazgatás elnöke mondta el megnyitó beszédét. »»

Dicséretben részesítette a me-gyei hadkiegészítő vezetőit Viktor Tyutyunnikov altábornagy, a Nyugati Hadseregcsoport parancsnokhelyet-tese. Mint mondta, Kárpátalja az egyike annak a parancsnoksága alá eső három megyének, ahol mara-déktalanul teljesítették a sorozás előírt terveit. »»

Hirtelen fellépett artériális vérnyomáscsökkenés-sel, eszméletvesztéshez közeli állapotban szállították pénteken délelőtt az ivano-frankivszki megyei kórház intenzív osztályára Viktor Janukovics ukrán kormányfőt, miután valaki egy éles fémtárggyal megdobta. »»

Szeptember 23–25-e között "Az EU házhoz jön" címmel kis- és középvállalkozási konferenciasorozat-ra került sor Kárpátalján. »»

Ritka az olyan esztendő, ami-kor a termelőt, a készletezőt, a felvásárlót és a feldolgozót annyi megpróbáltatás éri, amennyi a péterfalvai Green Ray konzervgyá-rat. Ennek ellenére Petei Judit, a vállalat igazgatója bizakodó. Hogy mire alapozza optimizmusát? »»

A Munkácsi tanítóképző jogelődje, a Munkácsi Magyar Királyi Elemi Népiskolai Tanítóképző Intézet 1914-ben nyílt meg. Megnyitásában nagy szerepet játszott Munkács akkori polgármestere, Nedeczei János, aki szorgalmazta és anyagilag is támogatta az intézmény létrehozását és zökkenőmentes működé-sét. »»

A lila akáccal benőtt, régi családi kúriában él Kut-lán Istvánnak, a falu egyik legnevesebb szülöttének a leánya, Kutlán Elvira. Az épület meglehetősen lepusz-tult állapotban van, a 81 éves Elvira néni egészsége is meggyengült, azonban mindmáig megőrizte szellemi frissességét. Kérdésemre tisztán pergeti vissza régi-régi emlékeit. »»

Ami eddig nem sikerült a rájátszásban egyetlen csapatnak sem, azt a 6. fordulóban véghezvitte a Nagyszőlősi FC. Nevezetesen megállította a Szolyvai Avangard menetelését. »»
Minden jog fenntartva © 2004 Kárpáti Igaz Szó