2004. augusztus 12., csütörtök                                                   Országos közéleti lap                                                   118. (16 815.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Néhány évvel ezelőtt még gondot jelentett a nem-zetiségi iskolák tankönyvellátása. Az utóbbi időben áttörés történt: folyamatosan jelennek meg a tervezett tankönyvek. »»

Divatos téma manapság arról beszélni, hogy megfordult a világ kereke, és ma már nem a kár-pátaljaiak árasztják el a határ túloldalán lévő telepü-lések bolhapiacait, üzleteit, bevásárlóközpontjait. Ma-napság az EU-s tagsággal büszkélkedő magyar és szlovák szomszédaink hozzánk érkeznek jókora bevá-sárló szatyrokkal. S nemcsak a határ menti övezetből jönnek nagy számban. »»

Ivan Rizak, a megyei állami közigazgatás elnöke fogadta Sztaniszlav Matvijenkót, a megyei vagyonügyi főosztály vezetőjét, aki beszámolt a főosztály első fél-évi munkájának eredményeiről. »»

Utolsó fázisához érkezett az olimpiai visszaszám-lálás: holnap a görög fővárosban, Athénban, az Olim-piai Stadion kelyhében fellobban az olimpiai láng, amely világkörüli útja során július 5-én öt és fél óráig Kijevben tartózkodott és megtett 38 km 600 métert az ukrán főváros utcáin. »»

A nagyszőlősi Dudás László 1966-tól harminc éven át igazgatóként irányította a Salánki Göngyöleg-gyárat, amellett 1988-tól 2000-ig képviselőként tevé-kenykedett a járási tanácsban. »»

Sokféle panasszal, kérdéssel keresik fel a nyug-díjosztályt az ügyfelek. A kérdések sorában vannak vissza-visszatérők. Ez azt jelzi, hogy valamely prob-léma többeket is érint, sokan nincsenek tisztában a részletekkel. »»

A legmegfelelőbb időszak a szórakozásra a nyár. Ilyenkor lehetősége van az ifjúságnak a diszkókban való mulatás mellett a strandolásra, piknikezésre. Ezek a hegyvidéki településeken is nagy népszerű-ségnek örvendenek. »»

A 3. fordulóval élesbe váltott a labdarúgó Bajno-kok Ligája 2004/2005-ös kiírásának selejtező soroza-ta. A csapatok számára immár a "főtáblára", azaz a csoportkörbe kerülés volt a tét. A két ukrán résztvevő közül a Dinamo Kijev néhány nyugati sztárklubbal egyetemben most kapcsolódott be a küzdelembe. Ellenfele a török bajnoki ezüstérmes Trabzonspor volt. »»
Minden jog fenntartva © 2004 Kárpáti Igaz Szó