2004. augusztus 3., kedd                                                         Országos közéleti lap                                                         113. (16 810.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Négy évvel ezelőtt néhány lelkes salánki fiatal Levcsenkó Róbert görög katolikus pap vezetésével nem mindennapi túrára vállalkozott: négy szekér-rel Salánkról nekivágott Szlati-nának. »»

Első ízben került sor falunapra az ungvári járási Tégláson, ami mindenképpen kiemelkedő esemény-nek számít a tavaly önállóvá vált település életében. A szervezők ennek megfelelően igyekeztek emlékeze-tessé tenni e napot, s minden egyes család meghívót kapott az eseményre. »»

Augusztus elsején a beregszászi járási Bereg-dédában ünnepelték meg a falu napját, amelynek megnyitójára a délutáni órákban került sor. »»

A megyei nemzetiségi és migrációs osztály mozgalmas hét hónapot tudhat a háta mögött. Az elvégzett munkáról, a vidékünkön zajló társadalmi életről tartott áttekintő tájékoztatót Jevcsák Judit, az osztály vezetője. »»

Az országos labdarúgó-bajnokság felső ligájában a hétvégén a 4. fordulóra került sor. Az ungvári Zakarpattya a legutóbbi pontvadászat bronzérmesét, a Dnyipro Dnyipropetrovszkot látta vendégül. S ez elegendő volt ahhoz, hogy az Avangard-stadiont ismét zsúfolásig megtöltsék a szurkolók. »»

Az 1020 lelket számláló Mezőgecse 11 kilomé-ternyire fekszik Beregszásztól. A valaha jobb időket is megélt település ma gyakorlatilag Nagybakta, illetve az ottani fajtakutató állomás árnyékában szenvedi meg mindazt az "áldást", amit a korábbi rendszer rászabadított. »»

Véget értek a felvételi vizsgák megyénk legran-gosabb felsőoktatási tanintézetében, a IV. akkredi-tációs kategóriájú Ungvári Nemzeti Egyetemen. »»

Azt követően, hogy a helyszí-nen járt Heorhij Kirpa közleke-dési miniszter újabb lendületet vett a kivitelezők munkája a Csap – Kijev főútvonalon. A miniszter elmondta kifogásait a macedón Gránit cég vezetőinek, akik igé-retet tettek a munka meggyorsítására. »»

A Kárpátaljai Állami Határmenti Növényvédelmi Szolgálat munkatársait az utóbbi évek új helyzet elé állították. A kollektív gazdaságok megszűnésével, a magángazdálkodás előtérbe kerülésével teljesen új körülmények közé "csöppentek". »»

A kárpátaljai képzőművészek amúgy sem túlsá-gosan népes gárdáját érzékeny veszteség érte. Elhunyt Veres Péter festő- és grafikusművész, a beregi táj sajátos hangulatainak, elénk tárulkozó és rejtett szépségeinek avatott ábrázolója. »»
Minden jog fenntartva © 2004 Kárpáti Igaz Szó