2004. június 17., csütörtök                                                         Országos közéleti lap                                                         88. (16 785.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Az időjárás tavasszal kedvezett az ősziek növeke-désének, ám az utóbbi napokban, hetekben bekövet-kezett kiadós esőzések, melyek során több helyen jég verte el a termést, bizony aggodalmat váltottak és váltanak ki a gazdákban. Fazekas Károly agronómus osztja az egyre nagyobb aggodalmakat. »»

Háda Imre
A Tisza bal partján, a folyó nagy kanyarulatában, Csappal és Sala-monnal átellenben fekszik Záhony. Magyarország egyik legifjabb városa. Nevét a messzi keleti régiókban is jól ismerik, lévén egy nagy szárazföldi kikötő és az ország egyik legjelentő-sebb határátkelője. Az egykor néhány tucat házból álló parányi faluból mára egy ékszerdobozhoz hasonlatos, kedves kisváros lett. »»

Az Ukrán Oktatási és Tudományos Minisztérium 2003. április 27-én kelt rendeletében jóváhagyta az új felvételi vizsgarendet. »»

Egyre több hamis gépjár-művezetői jogosítványt szűrnek ki a kárpátaljai közlekedésren-dészek, de más megyékben is növekszik a hamisított jogosít-ványok száma. Az idei év első öt hónapjában 13 hamis ok-mányt szűrtek ki a közlekedésrendészet munkatársai. »»

Felpúposodott beton, repede-zett falak, leszakadt mennyezet, nincs vezetékes víz... Meghökken-tő látvány fogadja a látogatót a nagyszőlősi járási Nagypalád or-vosi rendelőjébe lépve. A lehetet-len körülmények ellenére – vagy talán csakazértis –, viszont lelkes személyzet szolgál-ja a falut. »»

A Kárpáti Igaz Szó korábbi számában közöltük, hogy az UMDSZ informatikai szakbizottsága által E-Kárpátalja címmel első ízben megrendezett infor-matikai konferencián dr. Csepeli György, a Magyar Informatikai és Hírközlési Minisztérium politikai állam-titkára szoftvercsomagokat nyújtott át három Bereg-vidéki magyar középiskolának. »»

A C- és a D-csoport két-két mérkőzésével befeje-ződött a portugáliai labdarúgó Európa-bajnokság csoportmérkőzéseinek első köre. A harmadik és a negyedik játéknap két rangadóját a dánok és az olaszok, illetve a németek és a hollandok játszották és a négy helyszínen összesen 10 gól esett. »»

Miközben az európai futballtársadalom figyelmét a kontinensbajnokság eseményei kötik le, az ukrán drukkerek még a hazai bajnokság véghajrájára is koncentrálnak, hiszen két fordulóval a vége előtt még nem dőlt el a bajnoki cím sorsa. »»
Minden jog fenntartva © 2004 Kárpáti Igaz Szó