2004. április 22., csütörtök                                                         Országos közéleti lap                                                         59. (16 756.) szám


Kárpáti Igaz Szó
A munkácsi időközi polgármester-választáson történtek kommentálása határozta meg Ivan Rizak tegnapi, kétórásra nyúlt sajtótájékoztatóját. »»

A nyáriasra fordult idő-járás és mindenekelőtt az építők adott szava – mint legutóbbi, február eleji ripor-tunkban már hírt adtunk róla –, hogy a Függetlenség nap-jáig, azaz augusztus 24-ig megépül az új ungvári vasútállomás, még nagyobb lendületre serkenti a kivitelezőket. Mindezt a helyszí-nen járva is tapasztaltuk. »»

Emlékszünk még?... Sorozatban gyártott szobrai ott díszelegtek a falvakban-városokban, s születés-napján, április 22-én kivezényelt iskolások helyezték el – minden érzelmi kötődés nélkül, csupán csak parancsra – virágaikat azok talapzatain. »»

Visszavonhatatlanul itt a tavasz. A hónap huszon-kettedik napján pedig világszerte a Föld napját mél-tatják. Ez a nap is egyike azoknak, amelyek kapcsán az ökológusok, természetvédők felhívják az emberi-ség figyelmét bolygónk törékeny voltára. Ez az egy Föld van, ez az otthonunk. Ha nem vigyázunk rá, ha elpusztítjuk, mi is vele pusztulunk. »»

A "legmagyarabb" folyónk magyarországi vízgyűjtő területe 46737 négyzetkilométer. Ez több mint a fele az egész Magyarország területének. »»

Mint arról lapunkban már hírt adtunk, az ungvári Ju-nyiszty Sportcsarnokban bo-nyolították le az országos felső ligás női kézilabda-bajnokság rájátszásának 5., utolsó előtti fordulóját. Ukrajna legjobb csa-pataihoz méltó, parádés összecsapásoknak, magas színvonalú játéknak tapsolhatott a szépszámú néző-sereg. A váratlan eredmények csak fokozták az izgalmakat, melyek egyetlen apró szépséghibája: az Ungvári Kárpátinak nem sok beleszólása volt az eredmények alakulásába. »»

Európa elit labdarúgó-bajnokságaiban az éllova-sok tartják vezető pozíciójukat, sőt van, amelyikük növelte is előnyét üldözőjével szemben. »»

Az elődöntő egyik ágának első mérkőzésével folytatódott a labdarúgó BL idei kiírásának finiselő küzdelemsorozata. A monacói találkozón két olyan csapat lépett pályára, amelyeket az indulásnál a szakemberek nemigen soroltak a favoritok közé. És az egyik mégis ott lesz a májusi döntőben. »»
Minden jog fenntartva © 2004 Kárpáti Igaz Szó