2004. április 20., kedd                                                             Országos közéleti lap                                                             58. (16 755.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Immár tizedik alkalom-mal került sor Bátyuban a Költészeti Napok keretében a Kárpátaljai Magyar Kultu-rális Szövetség és a Kár-pátaljai Magyar Pedagógus Szövetség szervezésében a megyei szavalóverseny döntőjére. »»

Tegnap kora délutánig még nem volt hivatalos végeredménye az április 18-i, időközi munkácsi pol-gármester-választásnak. »»

A beregszászi járás Magyarország révén hama-rosan, pontosabban május elsejétől már határos lesz új szomszédunkkal, az Európai Unióval. Alig több mint másfél hét maradt hátra e nagy horderejű eseményig. Hogyan készülnek rá lélekben és mindennapi mun-kájuk során a beregszászi járás településeinek lakói? Milyen kapcsolattartásra, -ápolásra, -fejlesztésre szá-mítanak szomszédaink a csatlakozás után? Ezekre és más kérdésekre válaszolt Erdélyi Károly, a Bereg-szászi Járási Tanács elnöke. »»

A felső ligás országos labdarúgó-bajnokság 21. fordulója újabb keserű meglepetésekkel szolgált el-sősorban a donecki szurkolók számára, de Krivij Rihben, Dnyipropetrovszkban és Kirovográdban sem ültek örömünnepet. »»

Ötödik éve működik az új épületben a Salánki Középiskola. Több mint félezer diákkal és ennek nagyjából egytizedét kitevő tantestülettel. »»

A fizika egyik alaptörvénye szerint az anyag nem vész el, csak átalakul. No, ez a törvényszerűség az, ami a postára nem vonatkozik. A küldemények nap-jainkban is éppen úgy eltűnnek, mint akkor, amikor még nem találták fel a postahivatalt, a postabélyeget és a kézbesítést ismerősökre, rokonokra, vagy éppen-séggel esetleges személyekre bízták. »»

A korábbi struktúrákhoz tartozó üzletekre sokáig a szerény árukínálat és az alacsony forgalom volt a jel-lemző. Így volt ezzel a Szürtei Fogyasztási Szövetkezet is. Az utóbbi időben azonban látványos fejlődés követ-kezett be, és az üres polcok helyett bőséges kíná-latból válogathat az érdeklődő. A változás okait Kojsza Mónika, a szövetkezet üzletvezetője elemezte. »»

Befejeződött a Kordoni jednanynya nemzetközi gyermek- és ifjúsági könnyűzenei dalfesztivál, amelyet Munkácson rendeztek meg. »»

A magyar labdarúgó-bajnokság élvonala 24. fordulójának legnagyobb érdeklődéssel kísért mér-kőzése az MTK–Ferencváros összecsapás volt. »»
Minden jog fenntartva © 2004 Kárpáti Igaz Szó