2004. április 15., csütörtök                                                        Országos közéleti lap                                                        55. (16 752.) szám


Kárpáti Igaz Szó
A Miniszteri Kabinet 2002. április 5-én kelt 471-es, valamint a 2003. március 26-án kelt 382-es számú rendeletének folytatásaként a kabinet 2004. március 11-i rendelete alapján ismét fizetik a takarék-pénztárak az 50 hrivnyás kárpótlást azon személyek-nek, akik 1992. január 2-ig a volt Szovjetunió takarék-bankjaiban betétekkel rendelkeztek. »»

Andrij Szjatinya
Megyeszerte, de főleg Ungváron gombamód szaporodnak a gyógyszer-tárak. Az áruválasztékuk egyformán gaz-dag, az áraik viszont gyakran igencsak különböznek. »»

2004-ben 26 ezer új munkahely létrehozásával számolnak Kárpátalján, jelentette ki a Megyei Foglal-koztatási Központ igazgatója. Ivan Holubka azt is el-mondta, hogy az utóbbi három évben folyamatosan csökkentek a munkahelyi elbocsátások, s bár csekély mértékben, de nőtt az új álláslehetőségek száma. A kárpátaljai munkaerőpiac helyzetéről tartott sajtótájé-koztatón az is elhangzott, hogy az év első negyedében valamivel többen, mint háromezren jutottak munká-hoz. »»

E héten első ízben kerül lebonyolításra a Kordoni jednannya nemzetközi ifjúsági dalfesztivál Munká-cson. »»

Alapjában véve békésen, tragikus események nélkül teltek a húsvéti ünnepnapok, tájékoztatták la-punkat a megyei katasztrófaelhárítási főosztály opera-tív ügyeletén. »»

Aligha van az ungvári járásban, s nemcsak ott, olyan ember – legyen az fiatal vagy középkorú –, aki számára ismeretlenül cseng a Sting elnevezés. A Nagydobronyban székelő szórakoztató központ, fenn-állásának röpke egy éve alatt ugyanis nagy népsze-rűségre tett szert. »»

Váratlanul megszakadt az OSZK Zakarpattya százszázalékos hazai sorozata. A bajnokságban elő-ször fordult elő, hogy csatáraink saját közönségük előtt maradtak gólképtelenek. A másodosztályú orszá-gos labdarúgó-bajnokság legutóbbi játéknapján csak annak örülhettünk, hogy zsinórban ötödször maradt érintetlen az ungvári kapu, illetve, hogy a Metaliszt Harkiv is értékes pontokat szórt el. »»

Eldőlni látszik a bajnoki cím sorsa az ukrán él-vonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A Dinamo Kijev donecki sikere azt jelentheti, hogy az ősszel remekül menetelő Sahtar Donecknek idén is csak az ezüst-érem juthat. A szezon legnagyobb rangadóján hiába játszott végig mezőnyfölényben Bernd Schuster gárdá-ja, sima vereséget szenvedett a magára talált Dinamo Kijevtől. »»
Minden jog fenntartva © 2004 Kárpáti Igaz Szó