2004. február 5., csütörtök                                                        Országos közéleti lap                                                        19. (16 716.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Ivan Rizak, a Kárpátaljai Megyei Állami Közigazga-tás elnöke, Gazda László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő és Szabó István, a Szatmárnémeti megyei tanács elnöke Ungváron találkozott, hogy áttekintsék a sokoldalú gazdasági, humanitárius, kulturális, környezetvédelmi együttműködés kérdéseivel kapcsolatos, kölcsönös érdeklődésre számot tartó témákat. »»

Amint azt a meteorológia előre jelezte, elérték térsé-günket az enyhülést hozó lég-tömegek. Ezzel együtt csapa-dékosra fordult az időjárás. A síkvidéken gyors olvadásnak indult, de a hegyeink déli lej-tőin is vékonyodni kezdett a hótakaró. »»

Irán Ukrajnán keresztül szeretné eljuttatni a gázt Európa országaiba, jelentette be Kijevben Kamal Har-razi külügyminiszter, aki szerdán fejezte be kétnapos ukrajnai látogatását. »»

Mint ismeretes, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) az idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját, amit nagyszabású rendezvényekkel – lesz egyebek között Brazília–Franciaország barátságos mérkőzés is, amelyen Párizsban a világbajnok és az Európa-bajnok méri össze erejét – igyekszik emlékezetessé tenni. »»

Korábban már olvashattatok az egyik kárpátaljai magyar nyelvű ifjúsági kiadványról, most ugyanezt megtehetitek. A különbség csupán annyi, hogy akkor az Apropóról írtunk, most pedig a Jeti következik. Szóval a Jeti, mármint nem a hegylakó, hanem a Kár-pátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók Szövetsé-gének (KMDFKSZ) diáklapja, amely 2002 májusában látott napvilágot és vált szinte azonnal népszerűvé az Ungvári Nemzeti Egyetem magyar ajkú diákjai köré-ben. Hogy a Jetiről közelebbit is megtudhassunk, a lap szerkesztőjét, Csatári Anettát, az Ungvári Nemzeti Egyetem magyar szakos hallgatóját faggattuk: »»

A nőket a szépség iránti vágy, a tetszeni akarás készteti az ékszerek viselésére. Kleopátra, Egyiptom királynője is gyöngyöket tűzött hajába, s felékszerezve lépett Antonius elé, így kápráztatva el a férfit gazdag-ságával. »»

Ivan Rizak tegnapi sajtótájékoztatóján kárpátaljai aspektusban kommentálta az államfőnek a korrupció-ellenes politika erősítésére vonatkozó javaslatát. Emellett kitért a 2004-re tervezett családtámogatási rendszerre, s néhány újságírói kérdésre is választ adott. »»

A Derceni Középiskola adott otthont az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség munkácsi járási szerve-zete által megrendezett teremfoci- és röplabda-torná-nak. A szervezők most is kitettek magukért: hat köz-ségből érkeztek csapatok a rendezvényre. »»
Minden jog fenntartva © 2004 Kárpáti Igaz Szó