2004. február 3., kedd                                                            Országos közéleti lap                                                            18. (16 715.) szám


Kárpáti Igaz Szó
A Kyivstar mobilszolgáltató Kárpátalja 12 járásá-ban biztosít hálózatot, s szolgáltatásait eddig 40 ezren vették igénybe, hangzott el a mobiltársaság ungvári sajtótájékoztatóján. Az esemény apropóját az szolgál-tatta, hogy a Kyivstar GSM három éve, 2001. január 25-e óta van jelen megyénkben. »»

A 2003-as év eredményeiről számolt be újságírók előtt Ivan Krajnikivszkij, a megyei lakás- és kommu-nális gazdálkodási főosztály vezetője. Elmondása szerint 8,5 százalékkal sikerült növelni a lakosságnak nyújtott különféle szolgáltatások értékét. Ezen belül 34,2 százalékkal növelték a hőenergia –, illetve 16 százalékkal a vízszolgáltatásét. Utóbbi esetében némi javulás tapasztalható a fogyasztói elszámolás terén. Így a múlt év folyamán az elfogyasztott ivóvízért a közületek és a lakosság 87, illetve 88 százaléka fizetett rendszeresen. »»

Szokásától némiképp eltérő módon – bár a teljes igazság kedvéért azt mindenképpen meg kell jegyez-ni, hogy nem első alkalommal – ezúttal kihelyezett összejövetelre invitálta az írott és elektronikus sajtó képviselőit a Vitalij Zsuhaj vezette ungvári sajtóklub. A helyszín a 400 hektáros szőlőültetvénnyel rendelkező szerednyei Leánka agrárcég pincészete volt. »»

Gyakran hallom: szerencsés ember vagy, mert a hobbid egyben a munkád is. Hogy ez fordítva is annyiszor igaz, arról kevésbé vagyok meggyőződve. Ám, hogy a kettő sok esetben összefügg, az az alábbi beszélgetésből is kitűnik. »»

Csalódást keltett mind a magyar, mind az ukrán férfi kézilabda-válogatott a Szlovéniában befejeződött Európa-bajnokságon. Azonban amíg Magyarország már korábban biztosította olimpiai részvételét Athén-ban, addig Ukrajnának mindez Szlovéniában sem si-került, sőt, a sereghajtók között végzett. A végig izgalmas és remek csatákat produkáló kontinens-tornát pedig a rutinos németek nyerték. »»

Ugye ismerős a szokványos riporteri kérdés: "Egy lakatlan szigetre melyik kedvenc könyvét vinné magá-val?" Én erre mindig ezt szoktam válaszolni, hogy a Csónaképítés kezdőknek c. kézikönyvet. Ezt a rossz poént már annyiszor elsütöttem, hogy most minden kérdezőt megkövetve közreadom rövid kedvenclistá-mat – nem értéksorrendben, hanem úgy, ahogy ka-maszkorom időrendjében egymásra következtek. »»

Miközben Tél tábornok, rövidebb-hosszabb "felké-szülési" szüneteket beiktatva, újabb és újabb rohamra vezényli hidegfrontjait, labdarúgó-csapataink, a téli zimankó elől kitérve, kedvezőbb éghajlati viszonyok között készülnek a tavaszi bajnoki folytatásra. Ponto-sabban az ukrán élvonal négy együttese nemcsak arra, hanem a kupaküzdelmekre is. Sőt a Sahtar Doneck, Dinamo Kijev, Csornomorec Odessza, Dnyi-pro Dnyipropetrovszk négyesből az utóbbi két fronton is. Jevhen Kucserevszkij mester legénysége ugyanis – nagy-nagy örömünkre – az UEFA-kupa 3. fordulójá-ban is érdekelt, ahol ellenfele az egyik francia élcsa-pat, az Olympique Marseille lesz. Vessünk hát egy pillantást kupaszemüvegen keresztül – természete-sen időrendi és fontossági sorrendben, a Dnyiproval kezdve – e csapatok felkészülésének menetére. »»
Minden jog fenntartva © 2004 Kárpáti Igaz Szó