2004. január 13., kedd                                                              Országos közéleti lap                                                              6. (16 703.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Folyamatosan tisztítják Ungváron a főutakat
Tegnap reggelre me-gyeszerte havazott. Átlago-san 10–15 centi friss hó hul-lott Kárpátalján. Sok járás-ban a tegnapi volt az idei első havazás, de egyes he-lyeken a lehullott csapadék már a hó utánpótlását jelentette. Alábbi körképünkből megtudhatják, milyen fennakadásokat okozott a téli idő beköszönte útjainkon, számíthatunk-e újabb havazásra, milyen késésekre készüljünk fel a vasúti és a buszközlekedésben, valamint azt is, hogy adódott-e probléma a távfűtésben. »»

A települések fejlődéséért nemcsak a polgár-mesterek, hanem a tanácsok képviselői is felelős-séggel tartoznak. Munkájuk ennek ellenére ritkán kerül az érdeklődés homlokterébe. Ezért három tele-pülés egy-egy képviselőjénél az iránt érdeklődtünk, milyen feladatokkal, problémákkal kerülnek szembe a munkájuk során. »»

A kérdést a múlt héten távértekezleten vitatták meg, ahol kötelezték a járási vezetőket, hogy a munkaadók és szakszervezeti bizottságok vezetőinek részvételével vázoljanak fel konkrét intézkedéseket a bérhátralék kifizetésére. »»

A 2003-as esztendő a Nagyberegi Református Líceum történetében fontos mérföldkő. Az idei tanév-ben ünnepeltük intézményünk megalakulásának 10. évfordulóját. Nem történelmi kor, mégis hálaadásra ösztönző dátum. »»

A tiszapéterfalvai művelődési ház 1960-ban tető alá került épületén ugyancsak rajta hagyta a nyomát az idő vasfoga. S mivel a település egykori szolgál-tatóházából az épület privatizációja következtében kiszorult a postahivatal és a takarékpénztár, immár ez a két közintézmény is a felújításra érett művelődési ház falai között várja sorsa jobbra fordulását. »»

Vasárnap este Leonyid Kucsma ukrán államfő felmentette tisztségéből az iparpolitika, az agráripar, valamint a gazdasági és európai integráció kérdésé-vel foglalkozó tárca vezetőjét, és a kormánykoalíciót alkotó pártok javaslatára kinevezte azok utódait. »»

Ebben az esztendőben is gazdag programsoro-zattal méltatja a Magyar Kultúra Napját a Magyar Értelmiségiek Kárpátaljai Közössége. »»
Minden jog fenntartva © 2004 Kárpáti Igaz Szó