2003. december 30., kedd                                                        Országos közéleti lap                                                        195. (16 697.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánunk a Kárpáti Igaz Szó minden egyes olvasójának, valamennyi honfitársunknak!

Azt már jó előre tudták a kárpátaljai turistaszálló-kat üzemeltetők, hogy az év végi ünnepek, sőt az egész téli idény folyamán telt házzal működhetnek. A szervezésnek ez a része remekül sikerült. A másik része, mely elsősorban az égieken múlik, a jelek szerint szintén "összejött". »»

A történet még 1999-ben vette kezdetét. Az ameri-kai testvérváros, Corvallis humanitárius segélyt kül-dött Ungvárra, melyből a Császlóci Bentlakásos Isko-la 120 tanulója is kapott. Az adomány kísérői között volt Alice Rampton és Sabra Killen, akik hazatérve nem tudták elfelejteni a sok csillogó gyermekszem-párt, elhatározták hát, hogy megpróbálnak segíteni rajtuk. Így jött létre a TOUCH-program. A szó jelen-tése: érintés. A betűk azonban ezúttal egy rövidítést is takarnak, mely magyarra lefordítva a következőképpen hangzik: Fogj kézen egy ukrán gyermeket! »»

Sikeres világbajnoki helytállás után újabb fordu-lókkal folytatódott az országos felső ligás női kézi-labda-bajnokság. »»

A Nagyberegi Könyvtárban megfordulva hosszan nézegettem a polcokon látható feliratokat: Várjuk a Mikulást, Karácsony érkezése, Bibliai történetek – gyerekeknek. Mellettük pedig természetesen szép sorjában könyvek... Könyvek, amelyek – mondanom sem kell – a jelenhez, a mostani időszakhoz, az aktuális ünnepkörhöz kötődnek. S aligha véletlen, hogy a jól fűtött teremben pöttömnyi gyerekekkel is találkoztam, akik a szép, színes könyvek iránt érdeklődtek. »»

A napokban kellemes hírt kaptunk: Bihari András-nak, a Beregszászi Járási Állami Közigazgatás elnö-kének odaítélték az Ukrajna érdemes mezőgazdasági dolgozója címet. »»

Hát bizony, nem volt fehér karácsonyunk. A hetek-kel ezelőtt lehullott első hó mostanra csak foltokban maradt meg, legalábbis itt, Ungváron és a város környékén. »»

Magyar és ukrán vízügyi szakemberek határvízi szemlét tartottak nemrégiben, melynek tapasztalatait és eredményeit egy Záhonyban rendezett megbeszé-lésen foglalták össze. »»
Minden jog fenntartva © 2003 Kárpáti Igaz Szó