2003. december 20., szombat                                           Országos közéleti lap                                           189-190. (16 691-16 692.) szám


Kárpáti Igaz Szó
A jövő évi megyei büdzsé elfogadása volt a leg-fontosabb esemény a IV. összehívású megyei tanács kilencedik ülésszakának második plenáris ülésén. Az egyhangúlag elfogadott tervezetet kidolgozó költség-vetési bizottság nem számol hiánnyal, a büdzsé mér-lege 256 881,9 ezer hrivnya. A megye legfontosabb pénzügyi dokumentumán kívül számos más kérdés is szerepelt a napirenden. »»

A közéletben szerepet vállaló emberek gyakran fejtik ki álláspontjukat, mondják el véleményüket az írott és elektronikus médiában. Tudjuk, miként gon-dolkodnak az aktuális gazdasági, politikai, társadalmi helyzetről, mi foglalkoztatja őket, hol jártak legutóbb és hová készülnek. Sokkal kevesebbet, olykor szinte semmit sem tudunk viszont magánéletükről. Kulcs-lyuk című rovatunkban épp ezért Kárpátalja ismert közéleti személyiségeit faggatjuk, kicsit másképp... »»

Ha azzal kezdeném, hogy Lautner Rudolf világ-életében cirkuszistának készült, mert úgymond ez iránt érzett elhivatottságot, az nagyon szépen hangzana – csak éppen nem fedné a valóságot. Az ő esetében ugyanis egy véletlen esemény játszott közre abban, hogy ezt a pályát választotta. »»

Néhány héttel ezelőtt, éppen ezeken a hasábokon találkozhatott az olvasó azokkal a hitelfajtákkal, ame-lyeket a mezőgazdasági termékek előállítása céljából vehet igénybe a lakosság azon része, amely ezen a területen tevékenykedik. »»

A vízumkiadás legújabb fejleményeiről, az eddigi tapasztalatok összegzéséről tartott sajtótájékoztatót a Magyar Köztársaság Ungvári Főkonzulátusa. Egyebek mellett az ügyfélszolgálati irodák ünnepi nyitvatartásá-nak idejét is nyilvánosságra hozta a főkonzul. »»

A salánki Sipos Béla valaha 15–50 ezer liter űr-tartalmú boroshordókat készített. Ma már nyugdíjas, azonban ez nem jelentette azt, hogy félretette volna kedvelt szerszámait. Sőt... »»

Óriási fegyvertényt hajtott végre az ukrán atlétika egyik legkiválóbb reprezentánsa, Szerhij Lebegy, aki az Edinbourgben megrendezett 10. mezeifutó Európa-bajnokság eredményhirdetésekor a dobogó legfel-sőbb fokára állhatott fel. »»
Minden jog fenntartva © 2003 Kárpáti Igaz Szó