2003. december 11., csütörtök                                                   Országos közéleti lap                                                   184. (16 686.) szám


Kárpáti Igaz Szó
A megyeszékhely 2004. évi városfejlesztési tervé-nek egyik sarkalatos pontja a vasútállomás és kör-nyékének megújítása. A munkálatok már megkezdőd-tek. Bontják a fölöslegessé vált építményeket, hama-rosan megkezdik az új épületszárny alapjainak le-rakását. A helyszínen járva Vaszil Naggyal, az Ungvári Vasútállomás főnökével beszélgettünk. »»

A felsőoktatási intézményekben tanuló diákoknak egyre nagyobb esélyük van külföldi, főleg magyaror-szági támogatások elnyerésére. Az egyik ilyen a Kár-pátaljai Magyar Szakkollégium, azaz a diákok tudomá-nyos kutatásait támogató ösztöndíj. Elnyerésének részleteiről Temető Krisztinát, a Kárpátaljai Magyar Diákok és Fiatal Kutatók szövetségének elnökét kérdeztük. »»

Jóformán még el sem ültek a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőinek és pótselejtezőinek, illetve a portugáliai kontinensviadal sorsolásának visszhangjai, máris egy újabb, még jelentősebb ese-mény kötötte le a szurkolók és szakemberek figyel-mét. A FIFA égisze alatt az olasz sztárjátékvezető, Pierluigi Collina és az ötszörös Forma-1-es világ-bajnok, Michael Schumacher közreműködésével elké-szítették a 2006-os németországi világbajnokság se-lejtezőinek csoportbeosztását, ami bőven kínál lehe-tőséget a csemegézésre. »»

Úgy tartják, egy hölgy – legyen az fiatal vagy idő-sebb –, akkor kisugárzóan szép, ha tökéletes a frizu-rája, elegánsan van öltözve és ragyogóan egészsé-ges a bőre. Most induló rovatunkban szakembereket kérdezünk az aktuális divattrendről és tanácsokat adunk a szépségápolás témakörében is.
Vitalija Szaltikova mesterfodrászt, az Ungvári 6. Sz. Ipari Líceum szakoktatóját a hajápolásról, az idei frizuradivatról kérdeztük: »»

Nagy port vert fel a Kárpáti Igaz Szó egyik augusz-tusi számában megjelent cikk a Szlatinai Sóbányát és a Tiszát fenyegető veszélyről. A problémával a ma-gyarországi ökológusok is élénken kezdtek foglalkoz-ni. Ez volt a témája a közelmúltban lezajlott megbe-szélésnek a kárpátaljai és a magyarországi környezet-védő szakemberek között. »»

Elmúltak azok az idők, amikor az ember a közép-iskolát befejezve minden különösebb akadály nélkül választott egy népszerű, vagy a környezetében divatos szakmát. »»

A szemét mindent elborít. Bárhol járunk, folyópar-ton vagy erdőben sétálunk, lépten-nyomon eldobált kacatokba botlunk. »»
Minden jog fenntartva © 2003 Kárpáti Igaz Szó