2003. december 4., csütörtök                                                    Országos közéleti lap                                                    181. (16 683.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Az önkormányzatiság útján megtett lépések elem-zése mellett a legaktuálisabb feladatokról és elvárá-sokról is szó volt az önkormányzatiság napja alkalmá-ból rendezett ünnepi ülésen. Ukrajnában december 7-én méltatják az önkormányzatiság napját, s a megye különböző szintű tanácsainak és önkormányzatainak képviselői egyfajta számvetés és jövőkép vázolása céljából tegnap délelőtt gyűltek össze a megyei tanács nagytermében. »»

A nagyszőlősi járási Tekeházát, megannyi sors-társához hasonlóan, igencsak meggyötörte a XX. század legnagyobb, valamint a XXI. század eddigi legpusztítóbb kárpátaljai árvize. »»

A Szolyvai Avangard labdarúgócsapata zsinórban harmadszor nyerte meg a megyei pontvadászatot, s ezzel örökre megtarthatja a mindenkori bajnoknak járó serleget. A 2003-as esztendő minden bizonnyal nagybetűkkel kerül be a szolyvai futballklub történeté-be. A bajnoki cím mellett ugyanis a megyei Szuper-kupa is az övék lett, ráadásul ifjúsági együttesük is bajnokságot ünnepelhetett. »»

A Legfelső Tanács november 18-án ratifikálta azt a szerződést, melyet Ukrajna az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal írt alá ez év április 15-én arról, hogy kölcsönt vesz fel a tbc és a HÍV/AIDS feletti ellenőrzéssel kapcsolatos közös projekt realizálásá-ra. »»

Kijevi magyar hétköznapokA fővárosba elszárma-zott földijeink is igénylik a közösségi létet. A Kijevi Magyar Ház pedig kiváló alkalmat biztosít erre. A Magyarok Kijevi Egyesülete közel 200 tagot számlál, de ennél jóval több nemzettársunk lakik a fővárosban, tudtuk meg Vass Tibortól. Az MKE alelnöke elmondta, hogy a Kijevbe elszármazott kárpátaljai magyarok az ottani társadalom megbecsült tagjai, sokan közülük a különféle tudományok jeles művelői, vagy éppen ismert és elismert orvosok, művészek, építészek. »»

A tízéves Petit pénteken gyógyultan bocsátották el a kórházból, hétfőn azonban már újra ott volt. Olyan súlyos hörgőgörccsel hozták be, hogy aznap az allergiatesztet sem tudták elvégezni rajta. Márpedig erre volt szükség, hogy megállapíthassák, miért esik vissza a betegségbe a gyerek, amint hazakerül. »»
Minden jog fenntartva © 2003 Kárpáti Igaz Szó