2003. november 13., csütörtök                                                   Országos közéleti lap                                                   169. (16 671.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Az orosz–ukrán és az orosz–belarusz viszonyban az utóbbi hetekben tapasztalt konfliktusok negatívan befolyásolják az egységes gazdasági térség működ-tetésére vonatkozó megállapodások előkészítését, valamint azok aláírását. Erről Viktor Hrisztenko orosz kormányfőhelyettes nyilatkozott az Interfax hírügynök-ségnek. »»

Viktor Pogorelov, Ungvár polgármestere sajtó-tájékoztatót tartott az írott és az elektronikus sajtó munkatársai számára. A napirenden a távfűtés és gondjai, a város úthálózatának, vízvezetékrendszeré-nek és közpiacainak állapota, a közműdíjak rendezé-se és más időszerű kérdések szerepeltek. »»

A szolgálati időt igazoló alapokmány a munka-könyv. De mi van akkor, ha az elveszett vagy az abban eszközölt bejegyzések hiányosak?
Ljudmila Ohremenko, a megyei Nyugdíjalap he-lyettes vezetője tájékoztat: »»

Kilencedik hazai bajnokiját is megnyerte az OSZK Zakarpattya labdarúgó-csapata, amely így százszáza-lékos hazai mérleggel zárta a másodosztályú pont-vadászat őszi szezonját. A Nafkom-Akademija Irpeny ellen elért sikerével együttesünk megerősítette lista-vezetői helyét, s a holnapi, őszi idényzáró mérkőzésen már egy döntetlen is elég ahhoz, hogy az ungváriak várhassák élről a tavaszi folytatást. »»

A középkorosztály képviselői vasárnap este a Stingben bebizonyították, hogy nem felejtettek el buliz-ni, szórakozni. A Nagydobronyban fellépő Dupla KáVé slágereire a harmincas, negyvenes éveiket taposók ugyanolyan jókedvvel ropták a táncot, mint a tizen- és huszonévesek. A közönség nagy része együtt dúdolta a Se veled, se nélküled, az Aranyeső, a Ha nem tudom, nem fáj, az Egyszer fenn, egyszer lenn kezdetű dalokat, s ami a leglényegesebb, a két generáció jól megfért egymás mellett, mert itt mindenki egy köny-nyed kikapcsolódásra vágyott. »»

Az utóbbi években egyfajta tendencia észlelhető abban, hogy a kárpátaljai magyar iskolák, gimnáziu-mok végzősei Magyarországon próbálnak "szeren-csét". Azonban nem mindenki az alaposabb tudás megszerzése miatt választja valamelyik anyaországi egyetemet, főiskolát. Sokan egyéb okok miatt dönte-nek a magyarországi tanulmányok mellett. Van, aki az ukrán nyelvtudás hiánya miatt, akad olyan is, még ha furcsán hangozhat is, aki anyagilag nem tudná finanszírozni tanulmányait idehaza. Sokan egyszerűen több lehetőséget, fantáziát látnak odaát. »»

A nagyszőlősi Pukánics Adrián góljával fejezte be az élvonalbeli országos labdarúgó-bajnokság őszi szezonját a Sahtar. A donecki házirangadón Bernd Schuster együttese 3-1-re elintézte a Metalurgot, ezzel listavezetőként három pont előnnyel várhatja a tavaszi folytatást. A címvédő Dinamo Kijev váratlanul csak egy gól nélküli döntetlenre volt jó Szimferopolban. Az UEFA-kupában remeklő Dnyipro Dnyipropetrovszk a harmadik helyen kezdheti meg téli pihenőjét. »»
Minden jog fenntartva © 2003 Kárpáti Igaz Szó