2003. november 4., kedd                                                         Országos közéleti lap                                                         165. (16 667.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Az újságolvasók még pontosabb tájékoztatása érdekében újabb tanácskozást szervezett a Vitalij Zsuhaj vezette ungvári Reformok Sajtóklub az írott és az elektronikus sajtó munkatársai számára. Ezúttal a megyeszékhely 2004. évi költségvetésének probléma-köre, valamint a jövő év január 1-től bevezetésre kerülő adómódosítások kérdései kerültek megvitatás-ra. »»

Bár már az ősz dereka felé járunk, a kerti munká-latok befejezése még odébb van. Ugyanis ahhoz, hogy az elkövetkező évben is jó termést érjünk el, már most el kell végezni a szükséges talajművelést. A tennivalókról Gomba Jenő agronómus fejtette ki a véleményét: »»

A dércsípte szőlődombokon ma már csak a varjak károgása hallatszik. A tőkék lassan téli álomba merülnek, abban a boldog tudatban, hogy az idén nagyszerű munkát végeztek. Az eredménnyel persze az emberek is elégedettek. Legalábbis Szerednyén, a Leánka Agráripari Vállalatnál jó évet zárnak. »»

Helmec, vagy amint olykor emlegetik, Korláthel-mec, az ungvári járási egyik félreeső kisközsége. Ez a tény, az Ungvár–Munkács főútvonaltól való távolisága – a helyiek önhibáján kívül – valamelyest rányomja a bélyegét a község lakóinak életére is. »»

Őszintén szólva azt még valahogy csak el tudom képzelni, hogy az erősebbik nem képviselője fakanál-lal a kezében szakácsként remekel, de hogy cukrász-ként is ezt teszi, azt már nehezen akartam elhinni. Márpedig erre igen frappánsan cáfoltak rá azok a fiatalemberek, akiket éppen gyakorlati foglalkozáson találtam az Ungvári 20. Sz. Felsőfokú Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakiskola tanműhelyében. »»

A Szpartak Ivano-Frankivszk elleni nyugat-ukrajnai rangadón elért sikerrel a Zakarpattya feltette a koronát az utóbbi hetek menetelésére. Az ungvári együttes két fordulóval a másodosztályú labdarúgó-bajnokság őszi szezonjának zárása előtt a tabella élére ugrott. Csapatunk a 15. játéknap zárómeccsén úgy lépett pályára, hogy tudta: egy esetleges győzelemmel az élről várhatja a folytatást. »»
Minden jog fenntartva © 2003 Kárpáti Igaz Szó