2003. október 30., csütörtök                                                     Országos közéleti lap                                                     162. (16 664.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Kárpátalján nincs fennakadás a vízumkérelmek benyújtása és elbírálása körül. Erről Szabó Ottó, a Magyar Köztársaság Ungvári Főkonzulátusának fő-konzulja, Viski János vezető konzul és Somogyi László konzul tájékoztatta a megyei és az országos média képviselőit, az idegenforgalommal foglalkozó cégek vezetőit. »»

Az Ukrán Állami Adóadminisztráció a napokban méltatja fennállásának 7. évfordulóját. Ez alatt a rövid idő alatt rendkívül hatékony munkát végzett, biztosítja az adóbevételek stabil növekedését, a költségvetések gyarapítását. »»

Mindent egybevetve a bűnügyi statisztika romló tendenciát mutat a megyeszékhelyen. »»

Egy országot, régiót nem utolsósorban abból lehet megítélni, milyenek a közútjai. Azon persze lehet vitatkozni, ki milyennek ítéli meg a fogalom lényegét, mivel az szubjektív dolog. Az viszont kétségtelen, hogy jó utakra mindenképpen szükség van. »»

Agrosztár Kft. Egyre jobban csengő név ez Kárpát-alján. Nem véletlenül: a kft. jelen van a tej- és a hús-iparban is, emellett jelentős mezőgazdasági termelői tevékenységet folytat. »»

Az idén 34 családorvosi rendelő nyílt Kárpátalján, s ezzel immár 172-re emelkedett ezeknek a létesít-ményeknek a száma. Miért van szükség az egész-ségügyi ellátás struktúrájának átszervezésére? És szükség van-e rá egyáltalán? Mit ad a reform a betegeknek? – ezekre és más aktuális kérdésekre válaszol Volodimir Kuzmik, a megyei egészségügyi főosztály helyettes vezetője. »»

Az időjárás hirtelen változásai, a frontok, mágne-ses viharok nagyon sok embert megviselnek. Van-e mód arra, hogy megelőzzük, kivédjük vagy legalábbis csökkentsük ezek következményeit?
Íme, mit tanácsol Olekszandr Pulik, az orvostudo-mányok kandidátusa, egyetemi docens, a megyei kli-nikai kórház ideggyógyászati osztályának vezetője. »»

Október második hétvégéjét Kárpátalja felsőokta-tási intézményeinek magyar anyanyelvű elsősei talán jobban várták, mint eddig bármelyiket. Ekkor került sor ugyanis a Kárpátaljai Magyar Tanárképző Főiskola (KMTF) és az Ungvári Nemzeti Egyetem (UNE) gólya-táborára. Mindkét rendezvényt a Magyar Oktatási Mi-nisztérium támogatta, s mindkettő célja a diákok ösz-szefogása, egymással való megismertetése volt. »»

Doneckben játszották az élvonalbeli ukrán labda-rúgó-bajnokság 13. fordulójának rangadóját, amelyen a Metalurg a Dinamo Kijev együttesét fogadta. »»
Minden jog fenntartva © 2003 Kárpáti Igaz Szó