2003. október 21., kedd                                                          Országos közéleti lap                                                          158. (16 660.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Emlékezetemben a mai napig élénken őrzöm gyermekkorom nyarait. Az iskolai szünidőket, melyeket jobbára kisszelmenci nagyszüleimnél töltöttem. »»

Szombati számunkban már közöltünk egy rövid körképet arról, hogyan kezdődött meg a fűtési idény az oktatási intézményekben. Hétfőn ismét érdeklődtünk a járásokban, hogy történt-e valamilyen változás. »»

Tegnap reggel fél nyolctól megkezdődött a vízum-kérelmek fogadása az Ungvári Magyar Főkonzulátus Kapos utca 92. sz. alatti épületében. Az eddig viszony-lag csendes környék hétfőn jóval zajosabb, forgalma-sabb volt, s valószínűleg még sokáig az is lesz. »»

Egyházaink élete a történelem során szorosan összefonódott az oktatás, a nevelés ügyével, s amióta megszűnt a felekezeteket a templomfalak közé szorító kommunista diktatúra, Kárpátalja-szerte nyílnak egy-házi iskolák, óvodák. »»

Az országos másodosztályú labdarúgó-bajnok-ság 13. fordulójában alaposan megizzadtak az ung-vári együttes játékosai. A szurkolók egy része már hazafelé indult, amikor a Zakarpattya megszerezte a három pontot érő találatot. »»

A Munkácsi Városi Művelődési Ház adott otthont a XI. Kárpátaljai Magyar Gyermekszínjátszó Találkozó-nak. Míg a korábbi években 8–10 település színjátszó palántái is beneveztek a rendezvényre, az idén mind-össze három csoport vett részt a találkozón. »»

"Nyíregyházi kezdeményezés" címmel nemzetközi konferenciára került sor Szabolcs-Szatmár-Bereg me-gye központjában. »»

Soós József egyike volt annak a sok tízezer ma-gyarnak, aki az 1956-os forradalom leverése után ne-kivágott a nagyvilágnak. Volt oka félni: azt megelőzően ugyanis aktívan kivette részét az egykori sztálinvárosi (ma Dunaújváros) eseményekből. Az alábbiakban – szerkesztőségünk címére a messziből eljuttatott – visszaemlékezéséből idézünk rövid részletet, s adó-zunk ezáltal 1956 mártírjainak és hőseinek emléke előtt. Függetlenül attól, hogy hol emelték fel szavukat a zsarnokság ellen, s hol élnek most, negyvenhét esztendővel a világot megrázó történések után. »»

Az idős kort, a nyugdíjas éveket hajlamosak vagyunk a pihenés időszakának tartani. »»

A szüreti bál egy hangulatos jelenetével kezdték Ungváron megtartott beszámoló hangversenyüket a beregszászi járás műkedvelő együttesei. »»
Minden jog fenntartva © 2003 Kárpáti Igaz Szó