2003. október 18., szombat                                             Országos közéleti lap                                             156-157. (16 658-16 659.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Sajtótájékoztatón ismertette a november 1-től be-vezetésre kerülő vízumkötelezettséggel kapcsolatos tudnivalókat Szabó Ottó, a Magyar Köztársaság ung-vári főkonzulja, Viski János vezető konzul, Szuromi Antal és Somogyi László konzul. »»

A közelmúltban Volodimir Litvin, a Legfelső Ta-nács elnöke Szlovákiába látogatott, ahol fogadta őt Rudolf Schuster, a Szlovák Köztársaság elnöke. »»

A január elsejétől életbe lépő személyi jövede-lemadó-csökkentés kritikus helyzetbe hozhatja a helyi önkormányzatok költségvetéseit, szögezte le több szakember az Ukrajnai Reformok Sajtóklub által rendezett kijevi szemináriumon. »»

Ednit, Rigevidon, Seduxen, Cavinton, Panangin... Vérnyomáscsökkentők, fogamzásgátlók, nyugtatók, értágítók, fájdalomcsillapítók, fekélyt, hasnyálmirigy-gyulladást és megannyi más betegséget eredménye-sen gyógyító preparátumok, melyeknek nemcsak a nevét, hanem a hatását is jól ismerik a legtöbben közülünk, hiszen a Richter Gedeon Rt. termékei évtize-dek óta jelen vannak az ukrajnai gyógyszerpiacon. »»

A közép- és idősebb korosztály képviselői még élénken emlékeznek rá, mekkora probléma volt a múlt század 70–80-as éveiben néhány tonna szén vagy köbméter tűzifa beszerzése. »»

A vendéglátóiparra pedig különösen vonatkozik a fenti megállapítás. Mert oda mindig szívesen tér be az ember, ahol kellemes körülmények között fogyaszthat el egy kávét, üdítőt, költheti el az ebédet, vacsorát és, úgymond, "hivatalból" jár mellé egy mosoly, a figyel-messég. »»

1985-ben nyílt meg az Aknaszlatinai Iskolaközi Tankombinát, amely a nagyközségben működő magyar, román, illetve orosz tannyelvű középiskolák diákjai számára hivatott szakképzést nyújtani. Moldován Károly András 1999-től a tankombinát igazgatója. »»

Az UEFA-kupa első fordulójának visszavágói szerepeltek a hét közepén az európai futballszínpad műsorán. A 64-es mezőnyben színre lépett három ukrán és ugyanannyi magyar csapat is. Sajnos, enyhén szólva felemás produkciót nyújtottak. »»
Minden jog fenntartva © 2003 Kárpáti Igaz Szó