2003. szeptember 11., csütörtök                                                 Országos közéleti lap                                                 136. (16 638.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Háromnapos tanácskozás vette kezdetét tegnap a megyeszékhelyen. Belarusz, Oroszország, Moldova, Magyarország és Szlovákia vámszolgálatainak vezetőit Mikola Kalenszkij, az Ukrán Állami Vámszolgálat elnö-ke köszöntötte. Mint kifejtette, új idők parancsát követik a régió országainak vámszolgálatai. »»

A következő napokban az üzemanyagárak további emelkedésére számíthatunk, később azonban stabili-zálódhatnak az árak, sőt lassú csökkenés is várható – jelentette ki a sajtó képviselőinek Vjaszeszlav Csere-panya, a megyei állami közigazgatás elnökhelyettese. Az utóbbi hetek benzinár-alakulását kommentálva el-hangzott... annak ellenére, hogy Kárpátalján nincse-nek kőolajfeldolgozó vállalatok, csak forgalmazók, az is eredménynek számít, hogy összességében a megyénkben tapasztalt áremelkedés alatta maradt az országos átlagnak. »»

Palágykomoróc és Kisszelmenc egyike azoknak a magyarlakta településeknek, amelyek a Latorca és az Ung között terülnek el. Illár József polgármester szívesen mutatta be olvasóinknak a szlovák határ menti két település életét. »»

Van olyan ember, akiről szinte már születése pil-lanatában tudni lehet, mihez van tehetsége, affinitása, mely egész életére meghatározó jelentőségű.
Igaz, az ilyen embertípusból van a kevesebb. A többség nem ilyen sorsmeghatározó génekkel szüle-tik. Több szakmát, munkaterületet is kipróbál, míg va-lamelyiknél évtizedekre, esetleg végleg lehorgonyoz. »»

Továbbra is a hétvégi napok, illetve a hétfő reg-gelek a leginkább balesetveszélyesek megyénk közút-jain. Az okok sem változtak az előző esztendőkhöz képest. Azaz a gépjárművek vezetői nem az útviszo-nyoknak megfelelő sebességgel közlekednek, a gyorshajtáson kívül gyakran szabálytalanul előznek, figyelmetlenek és sokszor felelőtlenek is. »»

A halál önmagában véve is hatalmas trauma az elhunyt hozzátartozói számára, pláne ha egy élete derekán járó embert ragad el, tragikusan hamar, s egy édesanya kénytelen átengedni a sírnak a gyerme-két. Milyen mértékben növelheti hát a fájdalmat, ha az anya még végső búcsút sem tud úgy venni a lányától, ahogyan azt szíve szerint szeretné? »»

107. alkalommal nyitotta meg kapuit a Budapesti Nemzetközi Vásár. Ahogyan azt az utóbbi években megszokhattuk, ez alkalommal is vannak ukrajnai résztvevői a termék-bemutatónak. »»

Egy szűk hét múlva beindul a labdarúgó Bajnokok Ligája 2003/2004-es idénye csoportmérkőzéseinek gépezete. Méltán lehetünk büszkék rá, hogy a legran-gosabb európai kupatorna mezőnyében, sorrendben hetedik alkalommal, ott van az ukrán futball első számú reprezentánsa, a Dinamo Kijev is. Az ukrán bajnok a Monte-Carlóban megejtett sorsoláson, mint ismeretes, a B-csoportba került, ahol az angol Arse-nal, az olasz Internazionale és az orosz Lokomotiv Moszkva lesz az ellenfele a továbbjutást jelentő első két hely valamelyikének a kiharcolásáért vívandó küzdelemben. »»
Minden jog fenntartva © 2003 Kárpáti Igaz Szó