2003. augusztus 28., csütörtök                                                   Országos közéleti lap                                                   127. (16 629.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Szűkebb pátriánk története mindekelőtt azért ér-demel különös figyelmet, hiszen ez a területileg nem is olyan nagy vidék csupán a huszadik században számos politikai változáson ment keresztül. Így aztán érthető, hogy történelmünk fehér foltjainak feldolgozá-sa mind a legutóbbi évekig nem történt meg teljes mértékben. »»

Folytatja a 2001. évi népszámlálás adatainak fel-dolgozását a megyei statisztikai főosztály. A munka egy-egy szakaszát lezárva az eredményeket összegző brosúrákat jelentetnek meg. A napokban készült el az a kiadvány, mely a népszámlálási adatok révén fest képet megyénk lakosságának általános műveltségé-ről, iskolázottságáról nemek, korosztályok és közigaz-gatási egységek lebontásában. »»

A vegyes házasságban született gyerekek nagy része csak az egyik szülő anyanyelvét tanulja meg. Többnyire azt, amelyiket környezete is gyakrabban használ. És ez, ugye, nem a nemzetiségi kisebbsé-gek nyelve szokott lenni... »»

Miközben a párizsi atlétikai világbajnokságon gőz-erővel zajlanak a futószámok elő- és középfutamai, néhány versenyszámban, elsősorban a dobóatléták-nál és az ugróknál már be is fejeződtek a küzdelmek. »»

A sorrendben 18. Magyar Nagydíj előkészületei a megszokott csendes mederben zajlottak. Az elmúlt hét derekán még senki nem gondolta, hogy szenzáci-óval is szolgál majd. Mégpedig magyar szenzációval. »»

A hazai labdarúgásban az elmúlt hétvége újra a kupameccsek jegyében zajlott. A még állva maradt 32 csapat az Ukrán Kupa tizenhatos mezőnyébe jutásért lépett pályára. Legjobbjaink tehát kupameccsel han-goltak az európai kupatornák visszavágóira. A felső ligás együttesek ezúttal valamennyien sikerrel vették az akadályt, 14 mérkőzésen 45 góllal terhelték meg alacsonyabb osztályú ellenfeleik hálóját, miközben azok csak 17 alkalommal voltak eredményesek velük szemben. »»
Minden jog fenntartva © 2003 Kárpáti Igaz Szó