2003. augusztus 7., csütörtök                                                    Országos közéleti lap                                                    116. (16 618.) szám


Kárpáti Igaz Szó
Immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a református keresztény népművészeti tábor. Az idén Balazséron a Béthel Misszió központja, a festői kör-nyezetben fekvő egykori kastély adott otthont a rendez-vénynek. »»

A nyár egyenes és átvitt értelemben is az eszten-dő legforróbb időszaka. Ugyanis nemcsak a nap sugaraitól forrósodik fel a levegő, hanem ilyenkor keletkezik a legtöbb tűzeset és az égési sérültek száma is ugrásszerűen megnő. Csak az utóbbi néhány nap során Kárpátalján két felnőtt és egy fiatalkorú került kórházba égési sérülésekkel. »»

Lena Vaszilenko alig két hónapja tartózkodik Ung-váron. Bár még csak 18 éves, de akár már rutinosnak is nevezhető a modellszakmában, ugyanis első ízben tizenöt évesen állt rivaldafénybe, a közönség érdeklő-dő tekintetének kereszttüzébe. Lena a fővárosban nőtt fel, ennélfogva önmagától adódik a kérdés: Kijevhez képest megyeszékhelyünk csak egy vidéki kisváros, mit keres hát egy szép reményű modelljelölt az ország legnyugatibb megyéjének központjában? »»

Amint arról már lapunkban is hírt adtunk, Volodi-mir Klicsko, a WBO szupernehézsúlyú exvilágbajnoka, aki óriási meglepetésre veszítette el címét a nem ép-pen a legmagasabban jegyzett Corry Sanders ellené-ben, méghozzá kiütéssel, augusztus 30-án tér vissza a ringbe. A mérkőzésre a müncheni Olympiahallé-ban kerül sor. A tét a WBA gazdátlanul maradt interkonti-nentális bajnoki öve, amelyről nem más mondott le, mint a Lennox Lewis elleni csatáját megelőzően Vitalij Klicsko. Amennyiben tehát Volodimirnak sikerülne megszereznie, a bajnoki öv a családban maradna. »»

Még a nyár elején tájékoztattuk a Kárpáti Igaz Szó olvasóit arról, hogy Munkácson tilos fürödni a Lator-cában, mert a folyó vizében fertőző betegségeket okozó baktériumokat találtunk. Sajnos, azt kell mon-danunk, hogy a helyzet mostanra sem javult. »»

Augusztus 1-jén az idén is benépesült a Tisza-péterfalváról Nagypalád felé vezető úttól keletre eső erdő széle, melynek egyik tisztásán honfoglaló eleink életét idéző nemezsátrak, jurták nőttek ki a földből, hogy tíz napra visszaröpítsék a múltba a 9. Kárpátaljai Történelmi Jurtatábor résztvevőit, illetve hogy a művé-szetek világába kalauzolják el az azonos időben és helyszínen lebonyolított 4. Kárpátaljai Képzőművészeti Gyermektábor vendégeit. »»

A közelmúltban meglehetősen sok vihart kavartak megyénkben az útlevélproblémák. Mint arról több ízben írtunk, hiány volt űrlapokból. Még ma is számos helyen hallani kifogásokat az igénylőktől. Sokak hosszúnak tartják azt az időt, amely alatt elkészül az új útlevél. Mások állítólag kemény összegeket fizetnek be, hogy mielőbb megkaphassák az útiokmányt. Augusztus 1-től ráadásul bekövetkezett, amitől sokan tartottak: megszűnt a kishatárforgalom. Ezekkel és az olvasóktól kapott egyéb kérdésekkel kapcsolatban kértünk választ Igor Mihajlisintől, a megyei állam-polgársági, bevándorlási és személyi nyilvántartási osztály helyettes vezetőjétől. »»

Idénybeli második idegenbeli mérkőzésén is sima vereséget szenvedett az OSZK Zakarpattya. Viktor Rjasko együttese az országos labdarúgó-bajnokság másodosztályának 4. fordulójában a Sztal Alcsivszk vendégeként vesztett 3-0-ra. »»
Minden jog fenntartva © 2003 Kárpáti Igaz Szó